Alta IF - BUL 0-7:

Som forventet var BUL noen hakk bedre enn Alta IF i 2. divisjonsoppgjøret for damer i Finnmarkshallen. 0-3 til pause ble til 0-7 i andre omgang noe BUL-trener Odd Inge Johansen var godt fornøyd med. Men han ville likevel gi skryt til Alta IF.

– For vår egen del så var dette greit gjennomført, men samtidig skal Alta IF ha honnør. De viser at de vil prøve og det ser ut til at også de koser seg. Andreas (Markussen, Alta-trener) har kommet inn med engasjement og det er fantastisk å se hvilken entusiasme og ramme Alta IF har laget rundt denne kampen, sa Johansen etter 7-0-seieren.

– Med hodet hevet

Også Markussen var rimelig fornøyd tross stortap.

– Vi skjønte alle at det kom til å bli tøft, og der er et par mål jeg mener vi burde kunne hindret om vi var litt mer nøye. Men jentene jobbet steinhardt og prøvde å demme opp så godt de kunne. BUL var gode, men jeg synes vi kan gå fra denne kampen med hodet hevet, også gratulerer vi BUL med seieren, sa Markussen.

Alta-keeper Terese Mannsverk måtte hente sju baller ut av nettmaskene, men skal ikke skjemmes av det. Tverrelvdalingen hadde flere meget gode involveringer og var sterkt delaktig i at BUL ikke scoret flere mål. Også veteranen Anita Kristensen, som har vært litt av og på fotballbanen de siste årene, gjorde en meget god kamp på Altas midtbane. Hun ble også kåret til Altas beste spiller noe som absolutt ikke var ufortjent.

To bursdagsmål

BULs toppscorer Guro Bell Pedersen satte, på sin egen 21-årsdag, to nye scoringer og står dermed med imponerende 32 fulltreffere på 11 seriekamper.

Det var hun som startet ballet med en straffescoring knappe kvarteret ut i kampen etter at hun selv ble lagt ned innefor straffefeltet. Johanne Bjørnå fulgte på før Bell Pedersen var frampå igjen og headet inn 3-0 via en Alta-forsvarer da knappe halvtimen var spilt.

Bare tre minutter ut i andre omgang satte Johanne Bjørnå inn sitt andre mål for dagen og tiende for sesongen.

Men det er ikke bare er Bell Pedersen og Bjørnå som vet hvor målet står. Da knappe 20 minutter gjensto satte Odd Inge Johansen innpå Emmy Olsen som bare for et par uker siden forlot nettopp Alta IF til fordel for BUL. To minutter ute på banen var hun før hun satte hun inn BULs femte scoring. Hun ville ikke være dårligere enn tomålsscorerne Bell Pedersen og Bjørnå og satte dermed sitt andre på lekkert vis bare minuttet senere.

To minutter etter det igjen fastsatte Ida Sønvisen Suhr sluttresultatet til 0-7. Scoringen feiret hun ved å løpe mot samboer (og Alta-trener) Andreas Markussen og gi han et slengkyss.

Med det ga hun også klar beskjed om at hun kommer hjem og sover i kveld. (Se forhåndssak, krever innlogging)