Det er bare å be Svein Ove Thomassen, Vegard Braaten og de andre Alta IF-stjernene om unnskyldning først som sist. Dere er i mine øyne ikke lenger byens ubestridte enere på fotballbanen. Såpass ærlig må jeg kunne være. Mens Rune Repviks mannskap gradvis har rotet bort herredømmet og den unike posisjonen de hadde i Nordlysbyen, har en ny lokal stormakt vokst seg frem på vestkanten. Og de har skumle hensikter.

Vi snakker selvsagt om BULs fotballdamer, som har levert en eventyrsesong av de helt sjeldne. Vi starter med tallene. Ti seriekamper, ti seire og 59-1 i målforskjell vitner om et lag som er i fabelaktig form. 30 av disse scoringene har nykommer Guro Bell Pedersen stått for. En målscorer av slikt kaliber har damefotballen i Finnmark aldri sett maken til, og hun ser ikke ut til å være ferdigscoret. Det gjenstår fortsatt seks kamper før serien er ferdigspilt. Så venter (etter all sannsynlighet) opprykkskvalifiseringen. Hennes goalgetteregenskaper, arbeidsmoral og positive utstråling er en attraksjon i seg selv. Det er lett å skjønne at toppserieklubbene sikler etter signaturen til BUL-spissen, som er en inspirasjonskilde for klubbens yngre spillere. I dag fyller hun 21 år, og har helt sikkert lyst til å markere dagen med nok en minneverdig forestilling i den blå og hvite drakten.

PÅ J15-LANDSLAGET: Eline Hegg har imponert stort i år. Foto: Karl Eirik Steffensen

Med 30 nettkjenninger på samvittigheten er det ikke unaturlig at Bell Pedersen har fått mest oppmerksomhet og spalteplass, men det er en god grunn til at spissen fra Bardu har dunket inn scoringer på løpende bånd. Rundt seg har hun nemlig noen av fylkets absolutt beste og mest spennende fotballspillere. Siden Odd Inge Johansen overtok laget foran fjorårssesongen har han bygd opp en meget spennende tropp bestående av talentfulle ungjenter, etablerte spillere og rutinerte ringrever. Det svinger som juling når BUL byr opp til dans.

Mange jeg har snakket med siden dette prosjektet så dagens lys var usikker på om Johansen var rett person til å lede laget. Akkurat nå er det vanskelig å se hvordan noen kunne gjort det bedre. Nivået i 2. divisjon virker ikke som det aller beste, men det er ikke BUL-trenerens feil. Han har satt sammen et lag som er solid i de bakre rekker, ekstremt løpsvillige og aggressive - og ikke minst fantastisk gode offensivt. Det er til tider en ren nytelse å se disse damene spille fotball, og det bør flere altaværinger få øynene opp for. Denne gjengen kan sine saker.

Det er nemlig slik at BUL-laget i all hovedsak består av lokale spillere. De har krydret troppen med solide bidragsytere som tidligere Fart-spiller Ida Grubben, Amanda Sørensen fra Kirkenes og nevnte Guro Bell Pedersen. Men det er utrolig artig å se unge, lokale talenter som Eline Hegg, Martine Romsdal, Oda Lillegård, Runa Lillegård, Maja Romsdal og Therese Vollan Kristensen slå ut i full blomst på banen. De to førstnevnte har faktisk vært så gode at de får tillit på det norske U15- og U16-landslaget. Det er vel fortjent.

PÅ J16-LANDSLAGET: Martine Romsdal har herjet i ny rolle. Foto: Karl Eirik Steffensen

Det er for så vidt lett å la seg blende av fotrappe kantspillere og målkåte spisser. De som ikke har fått like mye oppmerksomhet er keeper Irene Pettersen, midtstopperduoen Ida Grubben og Ida Sønvisen Suhr, samt viktige Ann Solbritt Eira Logje sentralt på midtbanen. Med sin presise høyrefot har sistnevnte gang på gang åpnet motstandernes forsvar, og mange mål har blitt scoret på dødballer som hun har pisket inn. Hun løper også mer og gjør en bedre forsvarsjobb enn jeg husker da hun var Alta IF-spiller i 1. divisjon. Disse fire bærebjelkene sørger for stabilitet og defensiv trygghet, slik at resten av artistene kan briljere offensivt. Man skal heller ikke glemme Johanne Bjørnå, som er fantastisk tilrettelegger og målscorer.

Etter 13-0 mot Tromsø forrige helg er det vanskelig å tro at det kan bli særlig mye bedre. Men det er ikke nødvendigvis antall scorede mål som bestemmer underholdningsverdien. I kveld er det klart for lokaloppgjør mot Alta IF i Finnmarkshallen, og det blir sannsynligvis en mye morsommere kamp enn det publikum var vitne til for en knapp uke siden. Gi jentene en sjanse. Jeg tror ikke du blir skuffet.