Veteranen fra Kautokeino er en av fem norske kombinertutøvere som reiser til Tyskland og Østerrike. De øvrige fire som skal måle krefter med verdenseliten er Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid, Magnus Moan og Espen Andersen.

– Målsettingen er at vi skal være med å kjempe i toppen i hvert renn. Vi skal også bruke rennene til å få god matching, samt få testet nytt utstyr. Det blir skikkelig spennende å komme i gang med sesongen, sier landslagssjef Kristian Hammer til skiforbundets nettsider.

Har slitt i bakken

Klemetsen & co skal delta i fem renn på åtte dager, så det blir en svært hektisk periode med tøffe konkurranser og mye reising. Men det plager ikke 37-åringen, som lander i Tyskland i ettermiddag. Grand Prix starter i Oberwiesenthal på lørdag.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Resultatene betyr ikke all verden, men det er god konkurransetrening. Vi skal også teste en del nytt utstyr, så det blir noen spennende dager, sier Håvard Klemetsen til A-sporten.

Han har slitt i hoppbakken denne sommeren, og er spent på om han får det bedre til i Tyskland og Østerrike.

– Fysisk sett er jeg i brukbar form. Testene ser bra ut, men jeg har ikke vært helt på nett i bakken. Der har jeg veldig mye å gå på. Men det er heldigvis lenge igjen til sesongen starter. Jeg regner med å være der jeg skal være når alvoret begynner.

Tror ikke på topplassering

Han forventer derfor ikke å kunne kjempe helt i toppen når verdens beste kombinertløpere møtes til dyst.

– Jeg hadde en liten sykdomsperiode i begynnelsen av juli, men har holdt meg frisk og rask siden den gang. Det har vært viktig for meg. Vi har trent veldig hardt og godt den siste tiden, og det gjør at jeg ikke føler meg hundre prosent klar for det som venter. Jeg vet at jeg ikke kommer til å herje helt i toppen de neste dagene. Det er jeg innstilt på, men jeg skal gjøre mitt beste for å bygge selvtillit og konkurranseform. Det viktigste er å få noen gode svar, fastslår Klemetsen, som over tid har opparbeidet seg mye kunnskap om sesongoppkjøringer.

– Når man blir eldre kjenner man bedre til treningsprosessen og hvor mye kroppen tåler. Jeg kan ikke presse opp mot maks så ofte jeg gjorde før. Det handler om å være smartere og planlegge frem mot de viktigste konkurransene, nemlig verdenscupen og VM i Lathti. Men jeg ser frem til å få trigget konkurranseinstinktet igjen. Det er alltid moro å møte de beste, fastslår Klemetsen.

Konkurranseprogram:

OBERWIESENTHAL

Lørdag 27. august

15.30: Hopprenn HS 106

19.00: Teamsprint 2X7,5 km langrenn

Søndag 28. august

11.00: Hopprenn HS 106

14.00: 10 km rulleski

VILLACH

Onsdag 31. august

17.00: Hopprenn HS 98

19.00: 10 km rulleski

OBERSTDORF

Fredag 2. september

19.00: Hopprenn HS 137

20.30: 10 km rulleski

Lørdag 3. september

19.00: Hopprenn HS 137

20.30: 10 km rulleski