Fra fredag kveld til søndag ettermiddag var det høy aktivitet i fjellsiden da Finkla arrangerte fylkets første utendørs klatresamling for ungdom. Himmeldalen i Alta fungerte perfekt som samlingssted. Både unge og litt eldre deltakere klatret i fjellveggene på dagtid og overnattet i telt like i nærheten.

– Vi ønsket at dette skulle være en samling der det sosiale sto i sentrum, og det lyktes vi veldig godt med. Det var fint å kunne oppholde seg samme sted hele helga. Vi hadde besøk av deltakere fra flere steder i Finnmark, og det var også interesse fra Troms og Nordland. Dessverre fikk vi en del forfall i siste liten, men vi er likevel godt fornøyd med oppslutningen, sier samlingssjef Karianne Kvernvik til A-sporten.

Tøff utfordring

Altaposten var innom lørdag ettermiddag og traff på mange ivrige klatrere. 16-åringene Jørgen Staurvik og Jessica Rødberg fra Hammerfest fikk testet seg skikkelig i de utfordrende fjellsidene, og det var god stemning i leiren da deltakerne tok en pust i bakken etter noen tøffe treningstimer.

FLOTT UNGDOM: Jørgen Staurvik (f.v.), Jessica Rødberg, August Engebretsen (18 år fra Burfjord), Ola Jonassen (18 år fra Burfjord) og Morten Fagerli (15 år fra Alta) koste seg på klatresamling. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det blir mest klatring innendørs til daglig, og det er ganske mye lettere enn dette. Her får vi virkelig utfordret oss. Det er større avstand mellom klippene, og man må lete mer etter boltene. Det er dessuten en del hardere sammenstøt når man treffer fjellsiden, så totalt sett bruker man mye mer krefter utendørs enn innendørs. Jeg er helt ferdig, sa en smilende Jørgen Staurvik til Altapostens utsendte.

– Jeg har i likhet med Jørgen bare klatret utendørs én gang tidligere, og det var ganske nylig. Så dette er en ganske uvant opplevelse for meg. Men jeg liker det veldig godt, fastslo Jessica Rødberg.

Gratistilbud

Med 25-30 meter rett opp kreves det mye styrke og mot for å klatre helt til topps. Den unge hammerfestduoen har mer enn nok av begge deler.

– Jeg har faktisk litt høydeskrekk. Eller, det er kanskje mer skrekk for å falle. Uansett gjør det at jeg spenner musklene litt ekstra når jeg klatrer utendørs, og det gjør at man blir fortere sliten. Det var skikkelig tungt da jeg var omtrent midt på, men så ble det litt lettere når jeg nærmet meg toppen. Det er en fantastisk god følelse å komme helt opp, og utsikten er fenomenal. Da er alt slitet glemt, sa en smilende Staurvik.

TØFFE UTFORDRINGER: De tøffe fjellsidene ga deltakerne virkelig noe å bryne seg på. Foto: Karl Eirik Steffensen

Ingen av deltakerne trengte å bruke penger denne helga. Arrangøren tok seg av alle utgifter.

– Vi har noen flotte sponsorer, så Finkla har stått for all mat og drikke til deltakerne denne helga. Vi ønsker at dette skal være et tilbud for alle, og at økonomien ikke skal sette begrensninger, avslutter Karianne Kvernvik.