Alta 2 - BUL 4-0:

Han kom til Alta for å være markedssjef i Alta IF og tok etter hvert over som daglig leder i klubben. Den jobben har han nå forlatt, men Tron Møller Natland gjør fortsatt en viktig jobb for klubben. Nå som ungguttenes kaptein og viktigste støttespiller på rekruttlaget.

Normalt spiller han stopper. Mot BUL mandag ble han tildelt spissplassen. Det resulterte i tre scoringer - en på hodet, en på frispark og en på straffespark.

– Det var mange som lurte på hvorfor vi valgte å bruke Tron som spiss. Svaret er rett og slett at vi har to raske kantspillere i Mathias Pedersen og Frank Ailo Anti Tangen og vi ønsket å prøve en sterk hodespiller på spissplass, kunne trener Mate Dujilo etter 4-0-seieren fortelle om det taktiske valget.

1-0-scoringen kom etter et flott legg fra høyreback Andreas Fossmo. Inne foran mål sto Møller Natland som stusset ballen i en bue over BUL-keeperen.

2-0 kom på frispark. Før Møller Natland fikk sjansen hadde A-lagets Svein Ove Thomassen prøvd seg flere ganger uten å lykkes. Heller ikke Vebjørn Skorpen lyktes på sitt forsøk. Så slapp Thomassen til sin tidligere sjef på klubbkontoret. Ballen gikk steinhardt i nettmaskene og bare minutter senere fikk samme mann sjansen fra straffesparkmerket etter at Erlend Pedersen ble tildelt straffespark.

Etter alle tre scoringene feiret Natland med å «fyre» av en bazooka.

– Det illustrerer at jeg kun hadde en ballberøring. Med en bazooka får du bare en sjanse, enten så bommer du eller så treffer du, forklarte romsdalingen med et smil.

Innbytter Kristian Lampe fastsatte sluttresultatet til 4-0.

Etter at tremålsscoreren ble byttet ut gikk han bort til A-lagstrener Rune Repvik og ba han ringe om han trengte en målscorer. Også da med et smil om munnen.

– Nei, takk, svarte Repvik som derimot hadde mye godt å si om ungguttene på rekruttlaget.

Les mer om nettopp det i tirsdagens papir-/e-avis.