Mandag kveld var det to nye ansikter på Alta IFs håndballtrening. Den mest profilerte var Andrius Kliore fra Litauen. I tillegg viste Karl Petter Jarnes seg frem for Ottar Pettersen og resten av trenerteamet. Nyervervelsen Jon Magne Enerhaugen har også kommet i gang med Alta IF-karrieren.

– Dette er spillere som vi har hatt i kikkerten en stund, og nå kan det åpne seg en mulighet for at begge to signerer for klubben. De skal trene med laget til og med onsdag, så får vi skje hva som skjer videre, kommenterer Knut Roger Lillemoen, som er en del av støtteapparatet i år.

Bakspiller og målvakt

Han og assistenttrener Petter Hobberstad fulgte treningsøkta fra sidelinja, mens hovedtrener Ottar Pettersen deltok aktivt ute på banen. Trioen fikk se til dels gode prestasjoner fra begge to. Andrius Kliore kan spille på alle de tre bakspillerplassene, mens Karl Petter Jarnes er burvokter av ypperste merke. For de som ikke har sett han spille kan det nevnes at nykommer Jon Magne Enerhaugen er en mer typisk høyreback med en sterk skuddarm.

STERKT ØNSKET: Karl Petter Jarnes voktet buret med stor entusiasme på sin første Alta IF-trening. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Jon Magne og Karl Petter spilte for TSI sist sesong, så vi vet godt hva de står for. Andrius har mange kamper på høyt nivå i toppdivisjonen i Litauen, samt spill på 2.-divisjonsnivå i Norge og Sverige. Dette er gode spillere som kan gå rett inn på laget og gjøre en meget solid jobb. Vi håper de får vist seg fra sin beste side på treningene og at alt det praktiske rundt eventuelle overganger går smertefritt. Den største utfordringen blir nok å skaffe jobb til guttene, mener Lillemoen.

Tøffere sesong

Kliore har en fortid i toppklubbene VHC Sviesa og HC Vilnius. Han har også spilt for Ålesund HK, Bergsøy IL og IFK Karlskrona. Jarnes var en del av ungdomssatsingen i Runar. Han studerte i Tromsø i fjor og spilte da for TSI mot Alta IF.

– Allnorsk 2. divisjon vil være mye tøffere enn den 2.-divisjonsavdelinga vi har spilt i de siste årene, og da trenger vi en bredere og mer slagkraftig tropp. Akkurat nå mangler vi litt folk som er på jobb, men med alle på plass har vi mange gode spillere. Får vi også signert Andrius og Karl Petter ser det meget bra ut, sier Lillemoen.

NYKOMMER: Bakspiller Jon Magne Enerhaugen viste mye bra på treninga i går. Foto: Karl Eirik Steffensen

Alta IFs første skikkelige test kommer i slutten av måneden. 31. august står det nyopprykkede eliteserielaget St. Hallvard på motsatt banehalvdel i Altahallen. Dette er tredje runde i norgesmesterskapet for menn.