Duoen i Team Diesel Aurora Borialis var de største favorittene til å vinne årets utgave av Offroad Finnmark 700. Men allerede etter tre timers sykling var det slutt. Geir Lien ble akutt syk tirsdag kveld og fraktet til legevakten for en nærmere sjekk. Det ble tatt flere prøver, men legene fant ikke noe galt. Uansett var sykkeleventyret i nord tilsynelatende over for denne gang.

Frisk og rask

Lien og Harjo hadde naturlig nok ikke forventet å ryke ut av racet så tidlig, så de hadde ikke booket flybilletter hjem før i slutten av uka. De har dermed fått slappet litt av, og i går tok duoen en testtur for å sjekke formen. Da var Geir Lien tilbake på sitt beste, og de bestemte seg for å stille til start i of300.

– Trolig har Geir Lien tatt det for rolig i oppkjøringa til of700. Han opplevde noe lignende da han skulle delta i VM for noen år tilbake, og har fortalt at han fikk den samme følelsen på tirsdag. Pulsen gikk til himmels og han fikk syretendenser i hele kroppen. Han hadde ikke annet valg enn å gi seg. Men etter gårsdagens testtur følte han seg veldig klar til å konkurrere igjen, og det gir vi dem selvsagt sjansen til. De har investert mye tid og penger for å komme hit, og da gjør vi alt vi kan for at de skal få best mulig utbytte av turen, forteller rittleder Jørund Greibrokk.

Tøffere kamp om seieren

Han tror det er veldig positivt for rittet som starter i kveld.

– De kommer garantert til å gi våre lokale gullfavoritter Daniel Boberg Leirbakken og Kaj Helge Helgesen tøff konkurranse om seieren. Det blir et mer interessant løp med disse to på startstreken, fastslår Greibrokk, som også har gitt to andre meritterte of700-ryttere muligheten til å delta i Offroad Finnmark 300.

– Linda Treseng og Jørn Kandola ledet mixklassen da tekniske problemer tvang dem til å bryte. De vurderer også å stille til start i kveld, men det er ikke hundre prosent bekreftet at de er klare. De syklet tross alt ganske langt før de måtte gi seg. Med de forholdene vi har hatt i år var det en hard belastning for kroppen, så det blir spennende å se hva de bestemmer seg for.

Det er påmeldt 19 herrelag, seks damelag og ti mixlag i ekspressklassen. Ytterligere 42 herrelag, ett damelag og åtte mixlag sykler i turklassen.

Startskuddet for of300 går klokken 18.00 i kveld.