Fjorårets hovedtrener for herrelaget har tatt et steg tilbake og er kun spiller denne sesongen. Det betyr ikke at ringreven har glemt gamle kunster. Han er nemlig fortsatt lidenskapelig opptatt av talentutvikling, og denne uka startet han opp ekstratreninger for klubbens ivrigste unge gutter og jenter. Tirsdag hadde han over 20 gutter på treningsfeltet, og dagen etter stilte ti jenter opp. I går var det fellestrening, og da var det litt færre til stede. Men det tar ikke livsmotet fra beinknuseren fra vestkanten.

– Vi har massevis av spennende talenter i BUL, og mange av dem er i Alta i sommerferien. Så jeg tenkte at jeg skulle prøve å gjennomføre noen ekstraøkter. Det jeg har sett så langt gir grunn til optimisme, fastslår Eriksen.

Motorisk gullalder

A-sporten var til stede på torsdagens treningsøkt, som i all hovedsak var en økt der fysisk trening ble vektlagt. Fotballene ble lagt til side mens spillerne gjorde unna en del hurtighet- og spenstsøvelser. Kjappe og intensive bevegelser sto i høysetet, og ungdommene tok kjapt til seg lærdommen fra den tidligere A-lagstreneren.

LÆREVILLIGE: De unge spillerne lærte kjapt øvelsene som treneren hadde valgt. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Dette er gutter og jenter i den motoriske gullalderen, og jeg vet av erfaring at denne type trening kan være ekstremt viktig for utviklingen. Fotball er mye mer enn pasninger og skudd. Å styrke kjernemuskulaturen vil gi dem en stor fordel videre i livet, og det er dette vi har jobbet med på denne treningen. Tidligere i uka har vi gjort unna flere øvelser med ball, og jeg håper og tror at utøverne ser verdien av totalpakken.

Fortsetter til høsten?

Treningene startet opp denne uka, og Eriksen kommer til å holde det gående til skolestart. Så tar de en evaluering.

– Hvis interessen er der fortsetter vi til høsten, men da på ettermiddagene. Vi skal i første omgang holde det gående den neste måneden. Men det er ingenting i veien for at vi kan fortsette etter skolen har startet opp igjen. Jeg liker tanken på å ta ekstra godt vare på de spillerne som vil mest. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg, kommenterer Eriksen, som liker det han har sett så langt.

LÆREVILLIGE: De unge spillerne lærte kjapt øvelsene som treneren hadde valgt. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Dette er lærevillige ungdommer som lytter til det som blir sagt og kjapt tar til seg øvelsene. Det er moro å jobbe med utøvere som har lyst til å bli bedre fotballspillere. Jeg trives godt med dette, smiler han.