Det startet med et sykkelkjøp i fjor sommer, og siden har det ballet på seg for Steinar Opdahl. Nå venter 150 kilometer med offroadsykling på aronnesingen, som ikke har trent aktivt siden han sluttet med organisert fotball som 12-åring.

– Jeg kjøpte meg splitter ny offroadsykkel i fjor, og den var ganske dyr. Kona, Iselin (Opdahl red.am), mente at den kostet litt i meste laget og ville ha noe igjen for pengene. Dermed utfordret hun meg til å delta i Offroad Finnmark og det sa jeg ja til. Egentlig skulle jeg trene fram mot 300-kilometerdistansen i 2017, men arrangøren ville det annerledes med lanseringen av of150. Nå får jeg teste ut både konkurranseformen og min egen form, og det ett år før planen, sier Opdahl.

Sykler sammen

Selv om Of150 er en individuell konkurranse, har Opdahl valgt å sykle sammen med en kollega.

– Det er litt greit å være to i tilfelle det skulle skje noe underveis, og så er det lettere å motivere hverandre frem mot målstreken. Jeg har fått med meg kollega Jørn Lille, og selv om vi ikke har syklet sammen i mer enn to uker kjenner vi hverandre godt fra jobben, forteller han og legger til:

– Og som bonus for at jeg fikk han med fikk vi heldigvis også sponsing fra vår arbeidsgiver Eltele og det kunne vi selvsagt ikke takke nei til.

Helsegevinst

Etter at Opdahl sluttet med organisert idrett har det ikke vært nevneverdig mye trening på aronnesingen. Med sykkelen kom derimot formen også fort tilbake, og som prikken over i-en har kiloene rent av kroppen like fort.

– Jeg har uten å planlegge det tatt av meg 13 kilo siden sykkelkjøpet, og det kan ihvertfall ikke fruen klage på. Nå har hun fått en aktiv og godt trent mann i hus, og selv om det nå går mange timer til trening håper jeg at hun er glad for at jeg har kommet meg opp av sofaen, sier han.

Ønsker overskyet vær

Opdahl har testet alle etappene i rittet og er klar over hvilken utfordring som venter han. Til tross for at formen skal være god nok, er det likevel andre ting som kan bli utfordrende på lørdag.

– Været kan bli avgjørende. Jeg håper på skyer, men ikke regn. Da blir det hverken for varmt eller for kaldt. I tillegg er det veldig vått i traseen og da bruker man gjerne mer krefter på kortere distanser. Det viktigste blir nok å disponere kreftene riktig og ikke stresse for mye i starten, og så må vi selvsagt unngå uhell, avslutter syklisten.