Gode fotballbaner er definitivt ingen mangelvare i Nordlysbyen. De fantastiske fasilitetene blir stadig trukket frem som Altaturneringens største styrke, og det er mye av grunnen til at klubber og foreninger kommer tilbake år etter år.

– Gode nyheter

Alta IF har med få unntak lånt BULs kunstgressbaner når de skal arrangere turneringen, og på den måten også fått vestkanten involvert i Nord-Norges største fotballfest. Nå ligger alt til rette for at deltakerlagene får muligheten til å spille kamper enda lengre vest, nemlig i Hjemmeluft.

– Det ser ut som at vi blir ferdig i god tid før Altaturneringen starter. Kanskje kan banen tas i bruk allerede i slutten av denne uka. Nå skal gummigranulat legges på banen, og deretter gjenstår det bare å merke opp siste del av banen og litt mindre arbeidsoppgaver. Om vi ikke rekker å få opp gjerdet rundt banen før turneringa starter er ingen krise, kommenterer Øyvind Pedersen i Hjemmeluft bygdelag.

At anlegget så og si er ferdig gleder turneringsleder Petter Oseberg.

– Jeg var innom banen i forrige uke, og da så det ikke ut som at de kom til å bli ferdige. Dette er veldig gledelige nyheter. Vi hadde satt opp banen som en reservearena, men nå er det stor sannsynlighet for at det vil bli spilt noen kamper der under turneringen. Jeg skal ta en nærmere prat med Øyvind om dette, forteller Oseberg.

Kan velge og vrake

Kunstgressbanen i Hjemmeluft blir Altas første nier-bane, og det er noe arrangøren har bruk for.

– I flere klasser der man tidligere har spilt 11-fotball skal det i år spilles nierfotball. Vi kommer til å gjøre om en del baner, men det er jo klart at det frister å spille matcher på en bane som helt og holdent er beregnet på dette. Å legge kamper til Hjemmeluft krever ingen stor omorganisering fra vår side, så det bør gå rimelig greit. Det er veldig morsomt at vi kan involvere flere, sier Oseberg til A-sporten.

Det begynner å bli mange klubber, lag og foreninger som er involvert i turneringen.

– Kaiskuru IL stilte sin nye syverbane til rådighet i fjor, og nå har også Rafsbotn IL en splitter ny kunstgressbane for syverfotball tilgjengelig. Med alle de banene vi har fra før er det en ganske ekstraordinær situasjon å være i. Vi kan nærmest velge og vrake i kvalitetsbaner, smiler turneringssjefen.

Totalt 92 nierlag skal spille rundt 150 innledende kamper. I tillegg er det sluttspill.