I går gikk startskuddet for europamesterskapet i biljard for juniorer, og altaværingen Simon Thomassen er en del av troppen på 11 spillere som forsvarer Norges ære i Albania.

Mandag startet junior-EM med disiplinen 14.1. Som debutant var det ventet at Thomassen ville få det tøft i U17-klassen, men stortalentet fra Nordlysbyen klinket til med seier i sine to første kamper. I match nummer tre ble det et knepent tap, og Thomassen endte på niendeplass totalt. Det var best av de norske.

– Jeg synes jeg fikk det veldig bra til i de to første kampene. Først slo jeg en spiller fra Tsjekkia, og deretter sendte jeg en italiener ut av konkurransen. I kamp nummer tre møtte jeg en finne, og det ble en jevn og spennende match. Jeg følte ikke at jeg kom ordentlig i gang fra start, og det ble avgjørende for kamputfallet. Jeg burde slått han. Men kan jo ikke være direkte utilfreds med en niendeplass heller, så jeg sitter vel igjen med en litt mellomfornøyd følelse etter første dag, sier Simon Thomassen på telefon fra Albania.

Det skal totalt konkurreres i fire disipliner, og i ettermiddag er biljardspilleren fra Alta i gang med andre øvelse.

– Det er snart klart for neste utfordring. Forhåpentligvis blir det en ny god dag for meg. Jeg har ingen forutsetninger for å si om jeg kan gjøre det bedre i denne disiplinen. Det er bare å forsøke sitt beste, så får vi se hvor langt det holder, avslutter han.