Hovedpersonen selv var sparsommelig med opplysninger da A-sporten kontaktet han i formiddag, men Alta IFs hovedtrener Rune Repvik bekrefter at Jon Andreas Eira etter all sannsynlighet har spilt sin siste kamp for klubben.

– Vi har fortsatt ikke avsluttet arbeidsforholdet, men det er mer praktiske årsaker til det. Han er på jobb og har fortsatt ikke sluttet seg til troppen etter vi startet opp treningene igjen. Nettopp økt arbeidsmengde på fjellet gjør at det blir vanskelig å kombinere toppidrett i Alta IF og jobb i reindrifta. Med mindre situasjonen hans endrer seg betraktelig innen kort tid vil Jon Andreas være ferdig i klubben, sier Repvik til Altaposten.

– Det ligger ikke noe drastisk bak dette, men jeg har ikke lyst til å si så mye mer. Du får ta det med klubben, var Jon Andreas Eiras eneste kommentar.

– Har fått nok sjanser

Repvik synes det er synd at klubben og Eira nå går hvert til sitt.

– Jon Andreas har kanskje ikke startet så mange kamper, men vært en svært viktig bidragsyter siden han kom til oss i 2014. Han har dessverre slitt mye med småskader. Det ble bedre da Finnmarkshallen byttet kunstgress, så i år har han stort sett vært skadefri.

– Har han fått nok sjanser til å vise seg frem?

– Jeg synes det. Han har som alle andre i A-stallen fått sjansen til å vise seg frem på treningsfeltet hver eneste dag. Det har vært tøff konkurranse om plassene, men Jon Andreas har fått muligheter på lik linje med de andre. Han var viktig for oss i 2014, og hatt gode enkeltkamper og noen meget imponerende enkeltomganger i den gule og blå trøya. Han har vært en solid spiller. Men alle skadene har nok ødelagt litt for han, kommenterer Alta IF-bossen.

Jakter ny kantspiller

Med Eira ute av bildet blir det enda viktigere for Repvik med ytterligere én forsterkning før overgangsvinduet lukkes. Alta IF venter på godkjenning fra NFF på innleide Linus Dahl, som trente med klubben for første gang sist helg. Men Repvik ser gjerne at de også får på plass en offensiv spiller.

– Vi mangler ut utpreget kantspiller på venstresiden, og det vil være førsteprioritet de kommende ukene. Jeg tviler på at vi får noe til før Senja-kampen kommende helg, men målet er å få inn en spiller til før deadline 18. august. Vi satser i hvert fall på at Linus blir klar i løpet av uka. Alle papirer er sendt inn. Nå mangler vi bare godkjenningen, forteller han.