Alta IF har bestemt seg for å hente inn en ny forsvarsspiller, og det er svenske Linus Dahl. 21-åringen kommer på lån ut sesongen fra Ljungskile i Suprettan.

– Vi har lenge sett etter en ny midtstopper, og jeg føler vi har fått inn en spiller som kan utfordre de som er her fra før, og bidra til større konkurranse. Han er vokst opp i IFK Göteborg-systemet som vi har gode referanser fra, med blant annet Christoffer Mbamba som nylig gikk til Port Vale i England. Linus er en godt skolert spiller som kan utfordre i flere posisjoner, blant annet defensiv midtbane. En av hans største styrker er at han er bra med ball, og foreløpig har jeg et kjempeflott inntrykk av han, forteller Rune Repvik om nyervervelsen.

Starter mot Senja?

Nå jobbes det med å få Linus Dahl klar til kampen mot Senja kommende helg.

– Alle papirene er ikke sendt inn, det mangler fortsatt ett dokument som blir sendt inn i dag. Det vil overraske meg om han ikke blir spilleklar. Han er absolutt aktuell fra start i den kampen.

Kaptein Andreas Markussen er lyskeskadet for øyeblikket, men det er ikke derfor Repvik & «Hula» har lett etter forsterkninger i forsvarsleddet.

– Vi har lett hele året egentlig. Etter skaden til Andreas ble det mer synlig at behovet var stort. Mot Tromsø 2 måtte Mats Frede Hansen tidlig ut, og Christian Reginiussen ble flyttet ned som stopper. Selv om han løste det bra så er det ikke slike roteringer vi ønsker.

Leter etter flere spillere

Alta IF-fansen kan muligens vente seg flere gladnyheter i løpet av overgangsvinduet som er åpent frem til 17. august.

– Vi jobber med flere spillere og prater med agenter. Jeg har lyst på en tydeligere venstre kantspiller. Optimalt sett så ønsker jeg to til, men vil være fornøyd om vi får inn en ny kantspiller.

Repvik kjørte to treninger på søndag, og spillerne ser ut til å være tente foran den viktige  høstsesongen.

– Det var utrolig godt å komme i gang etter ferien. Jeg er veldig fornøyd med øktene i helga, hvor spillerne har vist stor vilje og høyt tempo, forteller Repvik, som stort sett har alle spillerne tilgjengelige.

– Svein Ove Thomassen sto over i dag på grunn av en liten overtråkk, men han skal prøve seg igjen i starten av uka og vil trolig rekke Senja-kampen.