Lørdag 30. juli går startskuddet for Offroad Finnmark 2016 allerede klokken 08.00. Da er det of150 junior og fatbike som sendes avgårde fra Alta sentrum, og drøyt en time etterpå forventes de å komme inn til passering ved første sjekkpunkt, også det i Alta sentrum. Of150 solo sendes ut fra start klokken 10.00, og skal vi tro arrangøren har de det meste under kontroll.

– Vi er godt i rute, men vi trenger blant annet noen sjåfører som kan følge de teknisk ansvarlige rundt rittet og spesielt under Offroad Finnmark 300 og 700. Det vil si fra og med tirsdag 2. august og fremover mot lørdag 6. august. Man må ha førerkort og gjerne kunne trekke en tilhenger. Hvis det er noen som har tid og anledning er det bare å ta kontakt med meg, så kan jeg friste med en unik opplevelse over vidda, forteller daglig leder Jørund Greibrokk.

Nytt av året

Offroad Finnmark er i stadig utvikling og nytt av året er ikke bare den nye distansen of150, men også på sjekkpunktene vil deltakerne merke store endringer.

– Vi har bestemt oss for å ha mer fokus på det å lage god stemning på sjekkpunktene i år. Mange ryttere er med kun på grunn av den unike opplevelsen det er å sykle over vidda, og den følelsen ønsker vi å forsterke ved å servere lokalprodusert mat av høyeste kvalitet. Vi har fått hjelp av Kolbjørn Moe i Borealis mat, Alta videregående skole og Finnmark Rein til å lage, produsere og servere blant annet bidos og buljong til rytterne underveis i rittet og det ser vi virkelig frem til. Reinkjøttretter er helt optimalt å få servert når du konkurrerer. Det inneholder lite, men sunt fett, vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å kunne yte maks, sier Greibrokk og legger til:

– Det å være med i Offroad Finnmark skal ikke bare være en konkurranse, men også en kulturopplevelse og vi starter som sagt allerede i år med endringer på sjekkpunktene og så følger vi dette opp på andre måter de to neste årene, avslutter han.