Alta IFs håndballgruppe lyste først ut en fulltidsstilling hvor herretreneren også skulle ha ansvar for talentutvikling nedover i systemet. Det ble det ingenting av og hele trenerteamet ble i stedet funnet innenfor egne rekker. A-sporten kunne tidlig i forrige uke presentere Ottar Pettersen som hovedtrener, nå er det klart at hans mangeårig lagkamerat i Alta-drakten Petter Hobberstad blir hans assistent.

– Ottar og Petter har i sin aktive karriere avsluttet mange angrep i lag og de kjenner hverandre veldig godt både på og utenfor banen. De tenker håndballmessig likt og vil være et godt trenerteam. At hele teamet rundt laget har lokal klubbtilknytning synes jeg er veldig bra, sier en fornøyd Knut Roger Lillemoen som selv har påtatt seg oppmannsvervet sammen med Alex Bjørkmann.

Nå eller aldri

Hobberstad sier han har fulgt trenerjakta på avstand og sa seg fornøyd da Pettersen ble presentert som hovedtrener. Så kom spørsmålet om han selv også ville bidra.

– Da Ottar kom med forespørselen kom jeg sammen med familien fram til at det kan være gøy å prøve seg i en slik rolle. Hovedtrenerjobben kunne jeg nok ikke tatt, men assistent fant vi ut passet bra. Selv om jeg ikke har snakket konkret med Ottar om arbeidsfordelingen så ser jeg for meg at jeg ikke er med på alt, men har egne oppgaver rundt laget, sier Hobberstad og legger til:

– Jeg ser også for meg at om fire-fem år er jeg involvert som trener for egne barn. Så om jeg skal gjøre noe for herrelaget så passer det bra nå mens ungene fortsatt er små.

Neppe mye krangel

– Lillemoen sier dere tenker håndballmessig likt. Er det en fordel eller kan dere bli for like?

– Det blir neppe så mye krangling om det håndballtaktiske, men jeg får håpe vi ikke er helt lik og enig i alt selv om vi er støpt i samme skje i Alta IF. Ottar har sin erfaring fra eliteserien med Bodø, mens jeg er en enkel gutt fra Vadsø som har spilt mesteparten av karrieren i Alta. Nei, jeg tror ikke vi blir for like og at det er en bakdel. At vi kjenner hverandre godt og er enig i mye innen håndball tror jeg er bra, jeg har i hvert fall tro på denne løsningen, sier Hobberstad som ikke henter ut en stor del ut av lønnsbudsjettet til håndballgruppa.

– Lønnskrav? Nei, vi kan vel si det sånn at forhandlingene ikke akkurat var krevende. Vi ble fort enige, avslutter han med et smil.