Mens lagkameratene setter kursen mot Sør-Troms, må Andreas Markussen bli igjen i Nordlysbyen. Lyskeskaden som har plaget han i lang tid gjør han uaktuell for helgas bortekamp mot Harstad, og det plager Alta IF-kapteinen. Han har nemlig gode minner fra Harstad stadion.

– Jeg scoret ett av målene da vi slo Harstad 3-1 borte i 2013. Som ekte Narvik-gutt glemmer man ikke noe sånt. Det var utrolig moro, kommenterer Markussen, som håper og tror at Alta IF gjentar bedriften når lagene møtes igjen på lørdag.

– Det blir ingen enkel match. Harstad kapret et meget sterk poeng borte mot TUIL sist helg, så vi må være mentalt forberedt på krigen som venter. Det er et lag som tøyer reglene. Samtidig har vi vist stigende form og mye bra spill den siste tiden, så jeg er optimist. Vi tar tre poeng i morgen, fastslår han.

Tilbake i august?

Alta IF-kapteinen har ikke vært i aksjon siden Mo ble slått 4-1 i Finnmarkshallen 21. mai. Og han kommer nok ikke tilbake med det aller første.

– Det ser dessverre ikke så bra ut. Realistisk sett er jeg tilbake tidligst i slutten av august. Nå har jeg vært plaget med lysketrøbbel så lenge at jeg vet det vil ta lang tid før jeg er tilbake for fullt. Med den historikken jeg har er det viktig å være helt på den sikre siden før jeg melder meg til tjeneste, fastslår Markussen, som begynner å bli mektig lei skadeproblemene.

– Nå er det over en måned siden jeg sist spilte kamp, og kjenner det fortsatt godt hvis jeg tar litt i. Så for meg handler det om å finne en gylden middelvei i treningsarbeidet. Det er en hårfin balansegang. Det er veldig kjedelig at det er blitt sånn, for jeg er utrolig gira og motivert. Jeg føler ikke at jeg har spilt godt denne sesongen, og vil gjerne rette opp det dårlige inntrykket så fort som mulig. Men det er ikke enkelt når man hele tiden må begrense seg både på trening og i kamp.

Glad for ny kontrakt

Etter en svak start på sesongen ser det ut som at Alta IF har fått skikk på forsvaret. Det gleder Markussen.

– Det er deilig å se at guttene har fått orden på sakene. Jeg synes spesielt midtstopperne Mats Frede Hansen og Øyvind Veseth Olsen har imponert den siste tiden. De har virkelig stått frem og gjort en kanonjobb for laget. Når den tid kommer skal jeg selvsagt gjøre alt jeg kan for å spille meg inn på laget, men i mellomtiden finner jeg stor glede i at guttene presterer så godt.

Markussen skrev nylig under på en ny ettårskontrakt med klubben.

– Jeg setter vanvittig pris på at Alta IF ønsker å ha meg med videre. Jeg har vært mye plaget med skader det siste året, og da føles det godt med en slik tillitserklæring. Jeg trenger ingen ekstra motivasjon for å komme tilbake for fullt, men det er klart at et klapp på skuldra som dette betyr mye for meg.

Harstad - Alta IF spilles lørdag klokken 13.00. A-sporten legger ut resultat og reaksjoner på våre nettsider kort tid etter matchen.