– 80 startende er ikke noe vi er fornøyd med, men det er en fin økning fra i fjor. Og med tanke på at det tok litt tid før det løsnet for Offroad Finnmark må vi regne med det også tar litt tid med Onroad Finnmark, sier Niels Westphal i arragørstaben.

Værmeldingen er strålende og på de kortere distansene 244 og 174 kilometer, med start i henholdsvis Karasjok og Lakselv, er det fortsatt mulig å melde seg på.

– Aller helst ønsker vi påmeldingen i løpet av dagen, men det er mulig å melde seg på en time før start, sier han.

Både yr.no og Storm lover mellom 16 og 23 grader hele dagen i morgen, noe som bør være perfekt for en sykkeltur.

Turgruppa ut i dag

Hovedgruppa av påmeldte er i den lengste distansen som er på 444 kilometer og går fra Alta, via Karasjok, Lakselv og over Sennalandet tilbake til Alta. Har stiller totalt 57 ryttere, inkludert 23 på de fem lagene som er påmeldt.

– Lagene i turklassen starter allerede klokken 23.00 i kveld, mens den individuelle turklassen har start ved midnatt. Disse må være i mål før midnatt i morgen, sier Westphal.

Expressgruppa starter fra Alta klokken 06.00 (lag) og 07.00 (individuell) i morgen tidlig og de raskeste vil trolig ikke bruke mer enn 12-13 timer.

– Vi forventer målgang av alle klassevinnerne i løpet av ettermiddagen og kvelden, sier Westphal som ikke vil trekke fram noen favoritter.

– Noen har byttet fra individuell til lag, og motsatt, så hvem som er favoritter i de forskjellige klassene har jeg ikke oversikt over. Men jeg for egen del synes det blir spennede å se hvor raskt Odin Foldvik Eikeland klarer å ta seg de 174 kilometerne fra Lakselv til Alta. Han er i god form.

Satt på kartet

Av årets deltakere har de aller fleste tilhørighet i Nord-Norge. Det betyr ikke at landeveisrittet er ukjent lengre sør.

– Vi har markedsført oss inn mot forskjellige miljø lengre sør og mange svarer at de ønsker å starte Onroad Finnmark, men at det ikke passer i år. At Jotunheimen rundt, som er et stort ritt med mange deltakere, og Sognefjellsrittet også arrangeres i helga kan nok påvirke interessen sørfra, sier Westphal, og legger til at de har bra kontroll, men enda har plass til flere frivillige.

– Vi har fått hjelp av sykkelklubben i Porsanger som tar seg av matstasjonen der. Men vi har fortsatt noen hull å fylle på listene. Å arrangere noe i begynnelsen av juli er ikke så lett da mange er på ferie, men har man mulighet for å bidra med noe det neste døgnet er det bare å ta kontakt, avslutter han.