Den unge BUL-duoen har deltatt på Statoils talentleir i Porsgrunn denne uka. Samlingen utgjør toppen av NFFs landslagsskole, og har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag.

– Statoils talentleir ønsker å utvikle unge fotballtalenter, i tillegg til å inspirere dem til å opprettholde innsatsen og læringsfokuset på veien videre. For å bli en elitespiller må man ha talent og en vilje til å trene mye over lengre tid. Vi er imponert over hva disse Alta-talentene har prestert så langt, sier markedsdirektør i Statoil, Karen Onsager Keiserud, i en pressemelding.

Leiren har samlet landets mest talentfulle 15- og 16-åringer, i  tillegg til utvalgte talenter som er vurdert hakket under landslagsnivå, såkalte morgendagens fotballspillere. Trenerteamet består blant annet av gamle Drillo-helter som Erlend Johnsen og tidligere landslagskeeper Frode Grodås.

I løpet av uken vil morgendagens spillere ha muligheten til å kvalifisere seg til en kamp mot G15- og G16-landslaget. Av erfaring har lite skilt de to nivåene, og flere av utfordrerspillerne har tidligere spilt seg rett inn i landslagstroppen, skriver arrangøren videre i pressemeldingen. Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhlie er kjente navn som tidligere har deltatt på lignende fotballsamlinger.

Fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland, er imponert over årets spillere, og sier at trenerne ser frem til å jobbe med de unge talentene.

– Jeg er sikker på at vi møter fremtidens landslagsspillere på Statoils talentleir i Porsgrunn. For å spille på toppnivå er de avhengige av å ha gode trenere og støttespillere. Vi håper vi har lagt til rette for en lærerik samling som inspirerer morgendagens fotballhelter, sier Grøttland.