Med 5-0-seier borte mot Fløya 2 tar BULs damelag ferie som serieleder i 2. divisjon avdeling 9.

Med full poengpott og 34-1 i målforskjell har Odd Inge Johansens disipler gjort seg fortjent til et avbrekk fra fotballen, men spillerne blir pent nødt til holde seg i bevegelse. BUL-treneren vil ikke at de gode prestasjonene i første halvdel av sesongen skal bli en hvilepute for jentene.

– Nå tar vi fri fra fellestreningene i tre uker, men det blir ingen ferie. Jentene skal bruke tida godt med egentrening. Det er ikke aktuelt å ligge på latsiden til serien starter opp igjen i begynnelsen av august, kommenterer Johansen.

Satser på lang høstsesong

Hans målsetting er at BUL skal fremstå som et bedre lag etter fotballferien.

– Vi starter opp med fellestreningene igjen 18. juli, og derfra og ut legges grunnlaget for en lang høstsesong. Vi håper å kunne holde det gående med kvalikkamper og opprykk i november. Jentene la ned masse trening i vinter, og det har vi hatt god nytte av i de syv første seriekampene. Men vi må holde trøkket oppe også de kommende ukene for å være best mulig rustet til det som skal skje etter fotballferien, fastslår han.

Advarer motstanderne

Samtlige spillere har fått spesifikke treningsplaner å forholde seg til. Johansen føler seg sikker på at en spiller som Guro Bell Pedersen, som har banket inn imponerende 18 seriemål så langt i år, vil vise seg fra en enda bedre side når alvoret starter igjen. Lagets første kamp etter ferien er borte mot Hesseng 6. august.

– Guro har et større potensial enn hun har fått vist så langt i år, og det vet hun godt selv. Hun kom sent inn i spillergruppa foran årets sesong. Det gjør at hun ikke har et like godt treningsgrunnlag som de andre jentene. Så hvis hun bruker ferien godt er jeg helt sikker på at vi vil få se en enda skarpere Bell Pedersen til høsten. Våre motstandere er herved advart, sier BUL-bossen med et stort smil om munnen.

Solid seier

Lørdagens borteseier mot Fløyas rekruttlag var av den solide sorten.

– Målet var å fullføre vårsesongen på en skikkelig måte, og det klarte vi med glans. Vi manglet Runa Lillegård og Eline Hegg, men da var det andre som sto frem. Det var en formidabel innsats over hele linja, noe som gjorde at vi kom til gode sjanser og vant fullt fortjent.