– Ishavskraft har i samarbeid med Finnmark idrettskrets etablert Ishavskraftfondet til barne- og ungdomsidrett. De årlige tildelingene fra fondet er på kroner 80.000,- og kan tildeles ett eller flere tiltak per år. Med dette fondet ønsker Ishavskraft sammen med idrettskretsen å medvirke til økt aktivitet og oppslutning om barne- og ungdomsidretten i Finnmark, skriver de i en pressemelding.

Følgende tildelinger ble vedtatt for Ishavskraftfondet 2016:

Bossekop UL 10.000 kroner

Kirkenes Danseklubb 13.000 kroner

Kokelv Sportsklubb 12.000 kroner

Nordlysbyen Svømme- og triatlonklubb 13.000 kroner

Porsanger Cykleklubb 12.000 kroner

Sør-Varanger Modellflyklubb 10.000 kroner

Varanger Golfklubb 10.000 kroner

– Bossekop UL er en av flere klubber i fylket som tar integrering av flyktninger på alvor, noe vi i komiteen for Ishavskraftfondet synes er veldig bra. Håndballgruppa til BUL er i gang med prosjektet «Fargerikt fellesskap» der de inviterer enslige mindreårige flyktninger med på trening en gang i uka. Prosjektet har vært en stor suksess, og idrettslaget ønsker nå å utvide prosjektet ved å inkludere mindreårige flyktninger på sine aldersbestemte lag. For å øke identitetsfølelsen og samholdet ønsker de blant annet å kjøpe inn treningsdresser og t-skjorter, en egen håndball til hver av spillerne, samt arrangere sosiale sammenkomster. Ishavskraftfondet bidrar med støtte til videre satsing på dette flotte prosjektet, skriver Ishavskraft og idrettskretsen i pressemeldinga.

– Nordlysbyen Svømme- og triatlonklubb er en nyoppstartet klubb stiftet for å gi et nytt og variert aktivitetstilbud. Triatlon er en av de raskest voksende idrettene i verden, men den er fortsatt liten i Finnmark. Ishavskraftfondet vil gjerne være med og legge til rette for at idretten får godt fotfeste også her. Utendørssvømming er en vesentlig del av triatlonsporten. For å kunne tilby barn og unge muligheten til å prøve dette, er det behov for våtdrakter til utlån. Ishavskraftfondet bidrar derfor med støtte til innkjøp av 20 våtdrakter til barn, fortsetter de.

Ifølge pressemeldinga var det kommet inn 43 kvalifiserte søknader i år, samt fire som falt utenfor kriteriene. Blant årets søknader var det spesielt mange fra Alta og Sør-Varanger.

– Dette er ikke så rart da dette er kommunene i Finnmark med mest idrettsaktivitet og flest idrettslag. Spredningen blant idretter er fortsatt god, og det er artig å se at mange nye og gjerne utradisjonelle idretter benytter muligheten til å søke. Blant årets søknader ble syv plukket ut til å motta støtte på til sammen 80.000 kroner, sier organisasjonskonsulent Linda Follesø i Finnmark idrettskrets.