I morgen spiller BUL-damene det som trolig blir en av sesongens absolutt viktigste kamper når de møter gullrival Tromsdalen på hjemmebane. Spissen Guro Bell Pedersen, som har scoret åtte mål på fire kamper (cup inkludert) for BUL  satte i fjor 15 mål på 13 kamper for nettopp Tromsdalen. Hun gleder seg stort til å møte sin gamle klubb.

– Det ligger naturligvis litt ekstra spenning i meg foran denne kampen, men det virker som at hele laget er spent og topp motivert for å vise hvem sõm er best, sier 20-åringen og forteller at overgangen fra Tromsdalen til BUL har gjort noe med henne.

Fant motivasjonen

–  Nå hatt jeg hatt det veldig bra i både Bardu, Bardufoss, Fløya og TUIL. Og jeg har stor respekt for den jobben som gjøres i disse klubbene. Men jeg har ikke vært borti en klubb som er så fin å være i som jeg opplever i BUL, sier hun og forklarer:

– Det er noe spesielt i denne klubben. Stemningen i laget og klubben generelt imponerer meg veldig. Trenerteamet og opplegget rundt laget er veldig profesjonelt og de viser at damefotballen tas på alvor og at det er mulig å satse i nord.

Nettopp dette har gitt henne en ny giv.

– Jeg kjenner en motivasjon større enn jeg har følt på lenge. Og jeg tror opplegget og seriøsiteten i det vi gjør gir ekstra motivasjon til oss alle. Jeg har ikke vært her så lenge (slutten av mars, red.anm.), men føler allerede at jeg er blitt en bedre spiller.

Hun forventer en skikkelig krig på Coop-banen i morgen.

– Begge lag vet at kampen må vinnes om man skal være i førersetet. Så selvsagt er det viktig å vinne toppkampene om man vil vinne serien. Men det er ikke sånn at denne kampen er mer viktig å vinne enn alle de andre. Skal man bli seriemster må man holde fokus i samtlige kamper, så sånn sett er det ikke så stor forskjell, men den første skikkelige testen får vi i morgen, avslutter hun.