Alta-trener Rune Repvik tror de har en fordel når det, etter hans syn, ikke kan forventes seier borte mot serieleder Tromsdalen på søndag.

– Jeg mener vi har en litt annen inngang til denne kampen enn de tidligere. Vi møter serielederen som står med sju strake og ikke mange kan forvente at vi skal ta tre poeng. Vi følte et mye større press før vi møtte antatt svakere motstand i Ullern og Mo etter flere tap i starten av sesongen , sier Repvik og legger kjapt til:

– Men vi kjenner dem veldig godt og det kan passe oss bra at de er de største favorittene slik formen på lagene har vært til nå.

– Må vinne alt

Både trenerteamet og spillergruppa har innsett at fire tap på de første fem kampene betyr at opprykksdrømmen er ødelagt.

– Opprykksdrømmen har vi lagt fra oss. Jeg tenker vi må vinne alt som er igjen om vi skal være en del av opprykkskampen til høsten, sier han og legger til:

– Å slå TUIL blir selvfølgelig ekstremt viktig om man skal tenke seg et slikt scenario og selvfølgelig kan ting snu i fotball. Men samtidig må de lagene som jager rett bak TUIL også gå på flere tap. Jeg tror ikke det er realistisk, så nå handler det for vår del om å sikre en plass blant de sju beste og plass i 2. divisjon også neste år.

Alta og TUIL møttes to ganger i vinter. I Finnmarkshallen vant Alta 2-1, mens det ble uavgjort i Tromsdalen. I begge kampene hadde TUIL ballen mer enn Alta.

– At vi ikke har tapt mot dem i vinter er naturligvis noe vi tar med oss inn mot kampen. Men det som skjedde da har ingen betydning på søndag.  Jeg forventer en jevn kamp slik det har vært de siste årene og vi gleder oss veldig til å møte TUIL, sier Alta-treneren.

Trodde man var bedre?

Kun Tromsø ble for sterke i treningskampene i vinter noe som blant supportere og media ga store forventninger foran seriestarten. Etter sju seriekamper er fasiten tre seire og fire tap. Alta ligger på åttendeplass så langt, altså må de opp en plass for å være et 2.-divisjonslag også neste år.

– Trodde man også selv at man var bedre enn man har vist seg å være?

– Jeg skulle ønske jeg kunne svare nei på det, men kanskje har man gått i en felle etter at treningskampene og første kamp mot TIL 2 gikk veldig greit.

Reginiussen usikker

Thomas Torgersen er ikke med til Tromsdalen og erstattes trolig av enten Simon Evjen eller Runar Overvik. Også trondheimsbosatte Christian Reginiussen er usikker etter ankelskaden som gjorde at han forlot banen mot Mo sist helg.

– Han trente litt med Ranheim på onsdag, men vi skal se hvordan det går i dag før vi tar noen avgjørelse om han skal komme til Tromsdalen. Vi har mange kamper igjen og ønsker ikke å forverre skaden, avslutter Repvik.