Slik ble det i Øst-Finnmark sist lørdag. Målet vårt er å spille 2. divisjon, men rammen Polarstjernen la rundt seriekampen på Polarsletta i Vestre Jakobselv står ikke tilbake for det man kan møte enda lengre opp i divisjonssystemet. Arrangementet og rammene rundt var  imponerende, med et entusiastisk og nesten saklig  publikum. For oss som jobber med dame- og jentefotballen var det en helt ny opplevelse å spille for nærmere 200 tilskuere.

Det var  solgt rundt 150 billetter. Både den profesjonelle rammen og entusiasmen vi møtte på Polarsletta er utrolig viktig for å skape gode tilbud også for jenter og damer. Her opplevde vi at damefotballen var høydepunktet, og selv om vi er vant fra egen klubb med stor entusiasme og vilje til å skape gode kår for jenter og damer, blir det vanskelig å matche det Polarstjernen har fått til. Skåret i gleden er at vi tapte (0-2), men denne gangen tapte vi for et bedre lag. Vi håper at vi bidro til en kamp med spenning, nerve og en opplevelse for publikum.

Polarstjernen har på kort tid klart å gjenreise damefotballen i Vadsø-området. Klubben har et lag med flere spillere med 1. divisjonserfaring og er godt rustet for framtiden. Laget bør ikke frykte hva som møter dem i 2. divisjon, hvis sesongen ender med opprykk. Vi har imidlertid planer om å snyte trener Morten Jakola og Polarstjernen for opprykket, og første mulighet på den veien blir returmøte 25. juni på Sparebank1 stadion i Tverrelvdalen...

Jeg gjentar gjerne hilsenen til Polarstjernen, som jeg la ut på Facebook dagen etter kampen. På vegne av oss i Dalen, trenere, lagledelse og klubb – og ikke minst spillerne: Takk for en fantastisk ramme for lørdagens kamp. Gratulere med en fortjent seier med sjanseovertak og spillemessig overtak i 2. omgang. Takk også til hoveddommer og hans assistenter for meget god og rettferdig kampledelse i en kamp med mye nerve og dueller.

Jeg tror kampen ble en stor sportslig opplevelse for alle. Jeg kan ikke huske at jeg som trener for et damelag har opplevd en kamp med 200 tilskuere.  Innmarsjen, der spillerne ble geleidet av aldersbestemte spillere til herlig fanfare, ga en helt spesiell opplevelse for våre spillere. Det setter vi alle pris på. Dresskledde trenere tydet på at dette var en fest. Og det ble det.

Takk for innsatsen for damefotballen. Vi klarer neppe å overgå dette når dere kommer til Alta, men vi håper å bidra med en fin ramme og mulig TV-streaming i samarbeid med Mediehuset Altaposten.

Jarle Mjøen

Trener

Tverrelvdalen IL

STASELIG ANTRUKKET: Polarstjernens trener var for anledningen dresskledd. Foto: Privat