Da Finnmarkshallen byttet ut kunstgresset i hallen overtok bygdelaget store deler av det gamle underlaget. Dette skal nå legges på grusbanen i Hjemmeluft. Flomlys ble satt opp for mange år siden, men med så mange flotte kunstgressbaner og ballbinger i nærheten har grusbanen stått tilnærmet urørt i lang, lang tid.

Ferdige om en drøy måned

Det kommer til å endre seg i løpet av et par måneder. Nå starter arbeidet med å slette ut banen, legge på ny grus, planere og få på plass en asfaltkant rundt. Så legges kunstgresset på. Bygdelaget skal også sette opp et gjerde rundt anlegget på Hjemmeluftmyra.

– Vi satser på å være ferdige i månedsskiftet juni/juli, forteller prosjektleder Øyvind Pedersen.

Noe av kunstgresset fra Finnmarkshallen gikk til andre aktører, så de har ikke nok til å lage en fotballbane i full størrelse. Men det er heller ikke noe Pedersen & co ønsker å gjøre.

– I Alta finnes det plenty av gode kunstgressbaner der de som spiller med 11 spillere på hvert lag kan utfolde seg. Nå som fotballkretsen har åpnet for nier-lag er det mer bruk for en bane av denne størrelsen. Så vi sørger i stedet for at byens første nierbane ser dagens lys, kommenterer den gamle Alta IF-legenden, som bare gikk under kallenavnet «Biffen» i sine velmaktsdager.

Ønsker uorganisert trening

Øst i Nordlysbyen har Nerskogen IL og Kaiskuru IL startet egne aldersbestemte lag. Det kommer ikke til å skje i Hjemmeluft. I stedet skal bygdelaget samarbeide tett med Bossekop ungdomslag.

– Vi ser ikke noe poeng i å starte opp noe eget. De fleste som er bosatt her i området spiller i BUL, og det synes vi fungerer helt ypperlig. BUL kan dette med barneidrett og fotball på aldersbestemt nivå bedre enn de fleste. Vi bygger banen, så skal alle som vil få lov til å ta den i bruk, sier Pedersen til A-sporten.

– BUL har allerede to gode kunstgressbaner, men vi er glade for at Hjemmeluft bygdelag ønsker å samarbeide med oss. Mange av våre spillere bor her, og det er jo kjempefint hvis de har et godt treningstilbud rett utenfor døra. Vi legger nok noen økter hit, men først og fremst ser vi på denne banen som en fantastisk mulighet for uorganisert trening. Alt trenger ikke å skje i regi av klubben, sier Rune Stamnes, som er markedssjef i Bossekop UL.

Selger andelsbrev

Bygdelaget har et budsjett på 550.000 kroner for dette prosjektet, og de jobber nå beinhardt for å få på plass disse pengene.

– Vi selger andelsbrev til både privatpersoner og bedrifter. I tillegg har vi søkt om midler fra ulike fond og støtteordninger, så vi håper og tror at finansieringen skal gå i orden. Det meste som skal gjøre nå krever maskiner og utdannet personell, så det er ikke så mye som kan gjøre på dugnad, forteller Pedersen.

De ble enige om en pris på legging av kunstgresset da bygdelaget overtok.

– Det kommer proffe folk nordover for å gjøre dette. Så lenge grunnarbeidet gjøres skikkelig er banen i de beste hender, fastslår han.

Ingenting er foreløpig klart, men bygdelaget og BUL synes det er på sin plass med en offisiell åpning av banen. Dette vil trolig skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.

– Vi ser på ulike alternativer. Kanskje blir vi enige med Alta IF om å spille noen kamper her i årets Altaturnering. Mulighetene er mange, avslutter Øyvind Pedersen og Rune Stamnes.