For cirka tre måneder siden gikk Alta IF sammen med russen for å samle inn penger under «Krafttak for kreft». Spillerne stilte opp som bøssebærere da Finnmarksløpet startet i Alta sentrum, og det ble samlet inn penger til formålet da laget spilte treningskamp mot Hammerfest noen timer senere. Allerede da gjorde initiativtaker Thomas Torgersen det klart at klubben ønsket et enda tettere samarbeid med kreftforeninga.

– For meg at dette vært en kjempeviktig sak siden jeg ble ansatt i klubben, og jeg vil gjerne ha en logo på draktene som viser hvor mye klubben bryr seg. Det vil kreve mer av oss. Men jeg har snakket med spillerne, og de er udelt positive til å jobbe enda tettere med kreftforeninga, sa han til A-sporten den gangen.

Tjener ikke penger

Arbeidet med å formalisere et langsiktig samarbeid er nå unnagjort, og Torgersen har fått oppfylt logo-ønsket sitt.

SLIK SER DRAKTEN UT: Logoen til kreftforeninga pryder nå Alta IFs drakter. Foto: Alta IF Fotball

– Vi er veldig glade for at vi har fått denne avtalen i havn. Som klubb er vi avhengig av inntekter for å overleve, men det finnes faktisk viktigere ting i livet enn penger. Det har vi i Alta IF fått føle på kroppen. Avtalen sørger ikke for klingende mynt i klubbkassa, men å spille på lag med en aktør som forsøker å bekjempe denne sykdommen gir oss så uendelig mye mer, kommenterer Torgersen.

Bidrar på flere måter

Hans gode venn og lagkamerat Aleksander Solberg ble diagnosert med testikkelkreft i 2014. Han overvant sykdommen, men det satte en alvorlig støkk i alle.

– Det åpnet virkelig øynene våre, og vi ønsker som klubb å vise at vi virkelig bryr oss. Det handler ikke bare om å få et merke på drakten. Vi skal bidrar på flere måter, og kreftforeninga har vært kjempepositive hele veien. Planen er at vi blant annet skal belyse temaet og skape ekstra aktivitet ved store arrangement som for eksempel Altaturneringen, forteller han.