Som A-sporten skrev i går er Alta IFs faste venstreback Thomas Torgersen satt ut med en lyskeskade i to til fire uker. Torgersen har startet samtlige kamper i år, til sammen ti serie- og cupmatcher.

Gode prestasjoner

Simon Evjen erstattet Torgersen da han måtte ut med skade i hjemmemøtet med Mo sist helg, og i går spilte han hele kampen som venstreback da Alta 2 vant overbevisende 6-2 hjemme mot Skjervøy. Med Torgersen ute står valget mellom Evjen og Runar Overvik, som leverte en strålende match som høyre kantspiller i mandagens 3.-divisjonsoppgjør i Finnmarkshallen.

– Jeg har ikke helt bestemt meg ennå, men det blir enten Simon eller Runar som får sjansen mot Tromsdalen kommende helg, sier Alta IFs hovedtrener Rune Repvik til A-sporten.

Han fulgte oppgjøret fra tribuneplass og fikk se gode prestasjoner av A-lagsspillere. I tillegg til nevnte Evjen og Overvik var Alexander Ellingsen, Felix Adrian Jacobsen, Liridon Makolli, Kenneth Thomassen og Erlend Pedersen i aksjon for rekruttene.

Ni magiske minutter

Alta 2 ledet til pause etter scoring av Vebjørn Atle Hansen, og samme mann la på til 2-0 da syv minutter av andreomgangen var unnagjort. De neste ni minuttene avgjorde hjemmelaget matchen med tre scoringer signert Mads Aimar Bakkeby (2) og Kenneth Thomassen. Gjestene reduserte to ganger før innbytter Mathias Pedersen fastsatte sluttresultatet til 6-2.

TO KJAPPE: Mads Aimar Bakkeby (i midten) scoret to ganger mot Skjervøy. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Guttene gjorde en god jobb og vant fortjent. Jeg er ikke fornøyd med at vi slapp oss såpass ned på 5-0, men de mange byttene kan nok ha hatt litt å si. Kampen sett under ett produserte vi massevis av sjanser, og i de siste tre matchene har vi spilt god, offensiv fotball. Det er slik jeg vil at laget skal spille, kommenterer Alta 2-trener Mate Dujilo.

Hyller hele laget

Rekruttlaget tapte 1-6 borte mot serieleder Bjørnevatn og 2-3 hjemme mot Tverrelvdalen i sesongens to første kamper. Deretter har det blitt uavgjort 1-1 mot Skarp (borte), 4-0-seier mot BUL (borte) og altså 6-2-seier mot Skjervøy (hjemme).

– Vi var ikke direkte dårlige mot Tverrelvdalen, men etter den kampen har vi vært flinkere til å holde et høyere tempo i spillet vårt. Guttene har jobbet veldig bra på treningsfeltet, og vi har hele tiden hatt fokus på hvordan vi ønsker å angripe. At vi får dette til også i kamp gjør meg glad, forteller Dujilo, som synes ungguttene fortjener vel så mye ære for fremgangen som A-lagsspillerne.

– Borte mot Skarp stilte vi med et veldig ungt lag, og det var en god kamp fra vår side. Det er klart at det hjelper med noen A-lagsspillere på banen, men det er hele laget som skal ha skryt for det som har blitt levert den siste tiden, fastslår han.

Rekruttlagets neste kamp er borte mot Hammerfest kommende lørdag. A-laget spiller mot Tromsdalen på TUIL Arena søndag.