Magnus Nikolaisens scoring tidlig i 2. omgang ble tunga på vektskåla. Et lekkert gjennomsplill fra Sega ble kriget i mål. Det siste kvarteret klarte Alta å holde unna og hadde samtidig et par livsfarlige kontringer.

Med tre poeng doblet Alta IF poengfangsten fra tre til seks etter en begredelig start på seongen. Lørdag kveld var imidlertid smilet tilbake.

Starten på kampen var meget god. Magiske cornere fra Mathias Dahl Abelsen ga uttelling den første halvtimen.

I en jevnspilt 1. omgang var det Alta IF som skapte mest, ikke minst på hjørnesparkene. Dahl Abelsen la dem ved første stolpe, der forsvarsspillerne Øyvind Veseth Olsen og Mats Frede Hansen fikset scoringer etter henholdsvis 12 og 27 minutters spill. Veseth Olsen lyktes med en flikk, mens Hansen fikk et par sjanser før den lå i nettmaskene.

Det ble imidlertid en redusering kort tid etter. Håkon Rekdal fikk en retur etter et spektakulært brassespark i tverrliggeren, og dermed var intensiteten tilbake i kampen. Alta produserte flere store sjanser, der blant annet Magnus Nikolaisen var alene med keeperen.

Alta fikk også en god start etter pause. Allerede etter fire minutter fikk Magnus Nikolaisen en glitrende stikker fra Sega Ngom. Toppscoreren rakk ballen før keeperen og satte inn 3-1. Det fikk imidlertid ikke mer enn syv minutter før slapt forsvarsspill gjorde at Ullerne reduserte til 3-2. Håkon Rekdal banket inn mål fra kort hold.

Alta valgte å legge seg noe lavere på banen den siste halvtimen. Svein Ove Thomassen ble erstattet av Jon Andreas Eira, men Ullern var slettes ikke ufarlig de siste 20 minuttene.