Nærmere 800 altaværinger fant veien til Finnmarkshallen da Alta IF og Bodø/Glimt møttes til cupdyst i går. Publikum skapte en fin ramme rundt oppgjøret, men kanskje enda viktigere; de sørget for at klubben fikk klingende mynt i klubbkassa.

– Det er ingen hemmelighet at cupen betyr mye for oss økonomisk. Vi fikk et tilskudd på 100.000 kroner fra Norges fotballforbund da vi slo Finnsnes ut av cupen i forrige runde, og i går solgte vi kampbilletter, lodd, mat og drikke for ganske nøyaktig 100.000 kroner. Det er cirka dobbelt så mye som vi får inn på en vanlig seriekamp, så det er klart at vi er fornøyde med tallene. Hadde vi tatt oss videre til fjerde runde ville ytterligere 150.000 NFF-kroner funnet veien til kontoen vår, forteller arrangementansvarlig i Alta IF Fotball, Petter Oseberg.

Han er glad for at Alta IF-spillerne ga Bodø/Glimt hard kamp om avansementet.

– Jeg tror folk var ganske godt fornøyd da de gikk fra hallen. Vi leverte en god kamp, og man ser at laget er i fremgang. Det er viktig med tanke på hjemmekampene som venter. Vi skulle gjerne sett at det også ble en fjerderundekamp på oss, men slik dette oppgjøret utviklet seg skal vi være fornøyd med et hederlig resultat, sier Oseberg.

Med 200.000 kroner inn på konto ser det lyst ut med tanke på sesongbudsjettet.

– Cupen er ren bonus. Vi har ikke tatt med eventuelle cupinntekter i budsjettet, så det er klart at dette hjelper oss. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men etter disse cupkampene er vi langt på vei i mål budsjettmessig, forteller han.