Alta - Glimt 1-4:

Torsdag møttes Alta IF og Bodø/Glimt til 3.-rundekamp i norgesmesterskapet for menn. Eliteserielaget fra Nordland har slitt i serien den siste tiden, men hadde scoret 12 mål på to cupkamper og var klare favoritter i Finnmarkshallen.

Hjemmelaget hang greit med spillemessig, men det var gjestene som scoret de første par målene. Og da Alta IF-keeper Maris Eltermanis fikk rødt kort for å ha tatt ballen i hendene utenfor 16-meteren rett før pause, ble det svært tungt for Rune Repviks mannskap.

TUNGT: Thomas Torgersen & co ble løpende mye i mellom de siste 20 minuttene. Foto: Karl Eirik Steffensen

Scoringer av Trond Olsen (2), Fitim Azemi og Henrik Furebotn sørget for en komfortalbel 4-1-seier og avansement til neste runde. Magnus Nikolaisen nettet for Alta IF.

– Selv om vi ble litt rundspilt de siste minuttene synes jeg guttene leverte en kamp de kan være fornøyde med. Det er ingen grunn til å henge med hodet etter dette. Vi gjennomførte en meget solid førsteomgang, selv om vi burde gjort en bedre forsvarsjobb ved scoringene. Utvisningen gjorde det ekstra vanskelig, men vi hang bra med til de fikk 3-1. Da var det slutt, sa Alta IF-trener Rune Repvik til A-sporten etter kampen.

VIKTIG SEIER: Etter fem strake serietap var det svært viktig for Aasmund Bjørkan at Bodø/Glimt tok seg videre til 4. runde. Foto: Karl Eirik Steffensen

14 minutter var spilt da Glimt tok ledelsen ved Fatim Azemi. Alta-spillerne og hjemmepublikum ropte på offside, men fikk ingen respons hos dommerteamet. 2-0 kom drøyt ti minutter senere da Trond Olsen umarkert doblet ledelsen. Magnus Nikolaisen reduserte til 1-2, men nærmere kom aldri Alta IF. Ytterligere to baklengsmål gjorde at cupeventyret er over for denne gang.

– Vi ga Glimt skikkelig kamp om seieren i drøyt 70 minutter, og det er der lista ligger. Vi må opp på det nivået igjen når Skeid kommer på besøk på søndag. Denne kampen må vi bare få kjapt ut av systemet og se fremover mot utfordringene som venter i serien. Vi har en stor jobb å gjøre der, mente Repvik, som synes Bodø/Glimt var som forventet.

GOD TONE: Tidligere Alta IF-spiller Mathias Normann tok seg god tid til å prate med gamle lagkamerater. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var ingen overraskelser der. Vi visste hva vi skulle gjøre for å ta dem, og jeg hadde sinnssyk tro på seier. Men det ble dessverre for vanskelig med en mann mindre i 45 minutter.

Kampfakta

NM 3. runde

Finnmarkshallen

Alta IF - Bodø/Glimt 1-4 (1-2)

0-1 Fitim Azemi (14)

0-2 Trond Olsen (26)

1-2 Magnus Nikolaisen (32)

1-3 Henrik Furebotn (72)

1-4 Trond Olsen (87)

Rødt kort: Maris Eltermanis, Alta IF (45)

Dommer: Anders Gjermshus, Hamar IL

Tilskuere: 790