Førstkommende lørdag er det klart for årts første barnekarusell i regi av Nordlysbyen sykkel. Rittets hovedsponsor DNB bidrar i år med en meget flott premie, så arrangøren oppfordrer alle sykkelglade barn til å møte opp i Alta sentrum.

– Vi arrangerer tre barnekaruseller i år, og alle som deltar to ganger eller mer er med i trekningen av et sykkelgavekort til en verdi av 5000 kroner. Det vil også bli trukket ut en hjelm fra sykkelspesialisten Full Rulle. Her er det bare å gjøre klar sykkelen og finne veien til sentrum på lørdag. Vi gleder oss til å komme i gang med årets sesong, kommenterer Inger-Lise Kristiansen i Nordlysbyen sykkel.

Setter opp en bane

Nevnte Full Rulle vil ha folk på plass som hjelper til med å klargjøre syklene som deltakerne har med seg.

– De gjør de nødvendige justeringene, fyller luft i dekkene og passer på at alt er som det skal være. Det er kjempefint å ha dyktige fagfolk på plass som kan hjelpe barna til en best mulig opplevelse på sykkelsetet. De kommer til å være på plass i Alta sentrum fra klokken 10.30, forteller Kristiansen, som sammen med andre medlemmer fra sykkelklubben skal sette opp en bane mellom Parksenteret og DNB-bygget.

– Vi satser på å gjøre det litt spennende og utfordrende, spesielt for de yngste. Vi skal blant annet teste balansen deres litt. De litt eldre syklistene vil nok klare løypa helt problemfritt, men de kommer garantert til å ha det artig likevel. Å få på seg et startnummer er alltid like gøy. Det blir ingen lang løype, men deltakerne kan sykle så mange runder de selv ønsker.

Avslutter på Sandfallet

Barnekarusellen er for barn i alderen 3-12 år, og som nevnt innledningsvis skal det arrangeres tre konkurranser. Den første er på lørdag. Da holder arrangøren det gående mellom klokken 11.00 og 13.00. Også den neste runden går av stabelen i sentrum lørdag 28. mai til samme klokkeslett. Men den siste runden 11. juni blir litt annerledes.

– Det blir det action på Sandfallet, og etter rittet trekker vi de flotte premiene. Tidligere har vi hatt rundt 50 deltakere, og vi håper på minst like mange denne gangen. Vi ønsker å bidra til at de unge syklistene får bedre koordinasjon og ferdigheter.