Alta Sjakklubb var i helga arrangør for Nordisk mesterskap for jenter. Søstrene Ingrid (15) og Maria Greibrokk (14) leverte til de grader på hjemmebane. Ingrid var rankingfavoritt i sin klasse, men fikk kamp til døra.

– Islendingen som lå nummer to før siste runde vant sin kamp og jeg tror Ingrid fikk føle litt på presset da hun skjønte at hun måtte vinne sin siste kamp for å bli mester. Det ble en super-thriller hvor begge spillerne hadde muligheter for å legge inn en knock-out, men det var et komplisert spill og vanskelig å oppdage. Samtidig var det situasjoner hvor begge spillerne trolig vurderte risikoen for stor til at de turte å prøve, sier pappa Jørund Greibrokk som til slutt kunne se datteren vinne den nervepirrende kampen og samtidig ta tittelen som nordisk mester for andre gang i karrieren.

– Stor prestasjon

Mediehuset Altaposten streamet turneringa på nett kommentert av internasjonal mester (IM) i sjakk Nicolai Getz og Altas egen Erlend Mikalsen som også spiller i eliteklassen. Getz lot seg virkelig imponere av Maria Greibrokk som er 14 år og kom inn som oddetallsreserve i klasse A der hun spilte mot jenter mellom 17 og 20 år.

– Etter mitt syn var det Maria som sto for den største prestasjonen da hun som 14-åring stilte i den eldste klassen. Hun gjorde en virkelig god turnering og beviste med tredjeplassen at alder ikke er noen hindring i sjakk. Hun er kommet langt i utviklingen alderen tatt i betraktning, sa Getz etter turneringsslutt.

Han tror både Ingrid og Maria kan nå langt.

– Slik jeg har forstått det er det klart at Ingrid flytter til Bærum for å gå på NTG. I ett litt større sjakkmiljø hvor man spisser utviklingen litt kan hun bli veldig god. Hun er ei smart jente som har god forståelse for sjakken, sa Getz.

Søstrenes klubbvenninne i Alta sjakklubb, Sofie Kristine Ratama (10), kom inn som reservespiller i klasse C for spillere født i 2003 eller senere.

– Dette var hennes første internasjonale turnering og hun hadde ingen forhåpninger om å vinne kamper. Men hun vant en og fikk både en fin opplevelse og viktig erfaring. Det var helt strålende, sier en imponert Jørund Greibrokk.