Follo 3-1 Alta:

Rune Repvik gjorde to bytter fra laget som slo Finnsnes ut av cupen etter ekstraomganger tidligere denne uken. Magnus Nikolaisen er kvitt sykdommen, mens Christian Reginiussen er tilbake etter å ha vært opptatt med fysioterapi-utdanningen i Trondheim.

Like før pause fikk Follo tildelt et straffespark, som Håvard Dalseth satte sikkert i mål. Minuttet senere fosset Alta i angrep. Ballen havnet i beina på en presset Vegard Braaten, som vendte av forsvareren og banket inn utligningen på overtid.

Kun minuttet etter at andre omgang var blåst i gang, laget Christian Reginiussen et nytt straffespark. Follo-spissen var like sikker fra ellevemeteren som før pause, og sendte på ny Follo i ledelsen. Braaten kunne blitt tomålsscorer like etter Follo-scoringen, men headingen fra kloss hold traff tverrliggeren. Alta kom bedre med i kampen etter scoringen, og muligens skulle Sega hatt straffespark i en situasjon hvor dommeren mente senegaleseren overspilte og ble heller belønnet med et gult kort. I det Alta jaktet utligningen kontret Follo med toppscoreren Håvard Dalseth i spissen Alta i senk få minutter før slutt.

Dette var Alta IFs tredje serietap på rad, og er for øyeblikket plassert på tiendeplass, mens Follo ligger på tredjeplass med ni poeng. – Vi visste at Follo er et bra lag, og at de ville ha det meste av ballbesittelsen. De er nesten litt ekstreme på det punktet. Så det ble en mental prøvelse for oss å ligge lavt og lure på overganger. Vi fikk dessverre ikke de kontringene vi ønsket, og valgte derfor å legge om i pausen. Men før omgangen kom igang fikk vi et straffespark imot, da ble det vanskelig, fortalte en skuffet Rune Repvik til A-sporten etter kampen.

Neste kamp for Alta IF er cupoppgjøret mot Bodø/Glimt kommende torsdag i Finnmarkshallen. Kampstart er klokken 18:00.

Alta IFs lag (4-2-3-1-):Maris Eltermanis - Runar Overvik, Mats Frede Hansen, Øyvind Veseth Olsen, Thomas Torgersen - Mathas Dahl Abelsen, Christian Reginiussen - Magnus Nikolaisen, Svein Ove Thomassen, Sega - Vegard Braaten

Benk: Alexander Ellingsen, Simon Evjen, Andreas Markussen, Liridon Makolli og Felix Jacobsen.

Midtbanespilleren Christian Reginiussen er tilbake i startoppstillingen til Alta. Foto: Magne Ek