Alta IFs mangeårige hovedtrener takker for seg etter årets sesong, og spillerne har muligheten til å gi Ingebrigtsen den beste avskjedsgaven han kan tenke seg - nemlig opprykk til 1. divisjon.

Giret på opprykk

Den tidligere keeperkjempen har gjort mange forsøk på finne tilbake til glansdagene da klubben trakk fulle hus på det nestøverste nivået i Norge. Men til tross for en nærmest grenseløs optimisme og urokkelig tro på lagets evner har Alta IF misset i kvalik etter kvalik. Og det er ikke annerledes i år.

– For to år siden slet vi med en manglende høyreside, og i fjor hadde vi dårlig dekning på bakspiller- og keeperplass. Jeg føler at vi står mye sterkere på alle mulige måter denne gangen. Bredden er vår store styrke i år, og jeg håper og tror at det blir utslagsgivende. Vi skal i hvert fall gjøre et helhjertet forsøk, så vil tida vise om det holder til opprykk, sier Ken Ingebrigtsen til A-sporten.

– Ken har stått på dag og natt for denne klubben. Den innsatsen han har lagt ned er beundringsverdig, så det hadde vært utrolig artig å kunne gi han et etterlenget opprykk i avskjedsgave. Det er noe både han og vi spillere ønsker veldig sterkt. Suksess i kvaliken ville vært en perfekt avslutning på hans tid som hovedtrener i klubben, kommenterer bakspiller Tom Harald Granshagen.

Kort tid mellom kampene

Lørdag klokken 09.00 braker det løs i Framohallen i Bergen. Da møter Alta IF Herkules i den første gruppespillkampen. Klokken 12.30 er det Bjørnar som står på motsatt banehalvdel. Det er to puljer på herresiden, og lagene som topper sine respektive puljer etter lørdagens kamper rykker opp i 1. divisjon. Toerne møtes til ekstrakamp på søndag, der vinnerlaget får den siste opprykksplassen.

– Det blir tidlig opp og kort pause mellom kampene, men det kan vi ikke gjøre noe med. Vi må bare gripe sjansen etter beste evne og satse på at det vi gjør utpå banen holder til opprykk. Vi har forberedt oss godt og reiser nedover med tilnærmet skadefri tropp. Guttene har holdt et bra nivå på trening etter serien ble avsluttet, forteller Ingebrigtsen, som kun mangler målvakt Espen Parken og strekspiller Even Gunnes.

Simonsen gjør comeback

– Espen har slått opp en skade han har slitt med i lang tid. Men vi har en kanonsterk keeperduo i Neven Dojcinovic og Øivind Holst, så det bør ikke by på problemer. Even er i Russland på jobb, og kunne dessverre ikke være med. I hans fravær stepper Torstein Simonsen inn. Han er en beintøff strekspiller med massevis av rutine fra 1. divisjon. Jeg er veldig godt fornøyd med troppen jeg har til rådighet, sier Alta IF-sjefen.

– I tidligere kvalifiseringer har stallen rett og slett vært for tynn. Det bør ikke være noe problem i år. Vi vet at det kommer til å bli knalltøft, men jeg har virkelig trua denne gangen. Jeg gleder meg til å komme i gang med kampene, avslutter en offensiv Tom Harald Granshagen.