I formiddag kunne Alta IF presentere sine planer om et fotballakademi for spillere mellom 12 og 15 år. Akademiet kan bli et viktig steg mot et fullverdig «utdanningsløp» for fotballspillere i Alta.

– Drømmen er å ha et tilbud om ivrigtrening for spillere fra ni til 11 år, som vi allerede har i dag, akademi for de fra 12 til 15 år og et videregående skoletilbud for de fra 16 år.  Om vi får på plass et nytt anlegg på Aronnes med ny stadion og en kaldhall så har vi våre tanker om å starte vårt eget toppidrettsgymnas, men det er naturligvis noe som er ganske langt fram i tid, sier Anders Abrahamsen i Alta IF.

DRØMMER STORT Anders Abrahamsen og Alta IF ønsker privat toppidrettsgymnas. Foto: Torill Rye

– Tenker dere da ti år fram i tid?

– Ikke nødvendigvis. Kanskje klarer vi å ha et nytt anlegg klart på Alta idrettspark i 2020 og da vil forholdene være lagt til rette.

En slik skole vil om den blir realisert gi plass til elever innen forskjellige idretter.

– Det er for tidlig å si noe konkret, men vi tenker ikke bare fotball. Håndball, ski og kanskje scootercross er også aktuelt. Vi vet at det allerede finnes kompetanse i Alta når det gjelder flere idretter, sier han.

Planleggingsarbeidet vil ikke starte før man eventuelt vet når utbyggingen av idrettsparken vil være ferdig. Man vet derfor heller ikke om et slikt tilbud er mulig å drive på egenhånd.

– Slike ting har vi ikke tatt stilling til siden vi fortsatt er på et tidlig stadie, men jeg ser ikke bort fra at man kan gå i samarbeid med eksisterende toppidrettsgymnas lengre sør i landet, avslutter Abrahamsen.

Les også Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkans mening om fotballakademi i Alta.