Make People bike in the arctic, er det klingende navnet på prosjektet som møter velvilje i Alta kommune. Administrasjonen går inn for at det bevilges tett opp mot 120.000 kroner til prosjektet, fordelt på de tre neste årene.

Turistattraksjon

Stønadsbeløpet skal ifølge sakspapirene brukes til videreutvikling og markedsføring av konseptet.

– Dette er en sykkelfestival som skal utvikles til å være både en konkurranse på internasjonalt nivå, med et titalls ritt «offroad» og «onroad», og en turistattraksjon i verdensklasse, heter det i den entusiastiske søknaden.

Får alle med

De ser for seg et samarbeid mellom næringsaktører, kulturliv, foreninger, frivillige, offentlige institusjoner og FoU. Festivalen skal fremme regionalt omdømme, næringsutvikling og folkehelse. I saksfremlegget får Offroad Finnmark skryt for sin offensive tenkning gjennom mange år.

– Det er tidligere over en årrekke bevilget midler fra Alta kommune til Offroad Finnmark. Det er ingen overdrivelse å hevde at organisasjonen bak Offroad Finnmark og Onroad Finnmark har utøvd et godt håndverk siden starten og etablert rittene som noen av landets viktigste sykkelbegivenheter, heter det i vurderingen.

Til politikerne mandag

Sykling er en inkluderende aktivitet som passer for de aller fleste, uavhengig av fysisk form, etnisitet, språk, kultur med mer. Likeledes er folkehelse er en av pilarene i mye av det frivillige arbeidet som Alta kommune engasjerer seg i, heteter det i begrunnelsen for at det anbefales å yte et tilskudd på 39.00 kroner for 2016, 2017 og 2018.

Saken skal behandles i hovedutvalget for næring, drift og miljø 2. mai.