Alta IF og BUL har begge hatt guttelag med i den landsomfattende Bringserien denne sesongen. Alta IF ble plassert i avdeling 2, og fikk en svært tøff start på den siste seriehelga. De møtte HK-72 Sande, Nordstrand og Florø, som alle tok seg videre til det nasjonale sluttspillet som spilles i mai. I første match ble det 13-39-tap. Deretter tapte Øystein Eriksens disipler 13-34 og 18-31.

– Spesielt i de to første kampene var vi sjanseløse. Det var veldig gode lag som hadde massevis av innbyttere. De beste lagene har to fulle rekker å velge mellom. Det har ikke vi, og denne helga manglet vi også et par sentrale spillere. Vi måtte spare oss litt for å ha en sjanse i de siste matchene, forteller Eriksen.

Unngikk sisteplassen

Etter tre strake tap og totalt ti nederlag i årets serie var det en ekstremt seierssulten Alta-gjeng som tok fatt på sesongens aller siste match. Da var det Ranheim som sto på motsatt banehalvdel. De hadde i likhet med Alta IF tapt alle kamper så langt.

– Vi så jo at dette var et lag vi kunne slå, og dermed mobiliserte vi skikkelig foran denne matchen. Dette var siste 16-årskamp for flere av spillerne. Så selv om guttene var slitne og mørbanket ga de absolutt alt mot Ranheim. De var voldsomt på i forsvar, og angrepsspillet var til tider meget bra. Det var artig å se den enorme innsatsen de la ned, forteller Alta IF-treneren.

Eriksens 16-åringer slo Ranheim 28-23 og endte dermed på 11. plass i avdeling 2. Pors, Nordstrand, HK-72 Sande og Florø kapret de fire gjeveste plasseringene og er klare for sluttspill.

Fire BUL-tap

– Nå må vi se litt på hva slags tilbud vi kan gi de spillerne som er for gamle til å spille på 16-årslaget neste sesong. Et andrelag i 3. divisjon kan være en aktuell løsning. Dette er gode håndballspillere, og vi vil gjerne ha alle våre unggutter med videre. Vi har ingen å miste, fastslår Øystein Eriksen.

For de fleste på laget var søndagens seier mot Ranheim sesongens siste kraftanstrengelse.

– Stian Parken og Aleksander Maisenhølder er høyaktuell for A-lagstroppen som skal spille opprykkskvalik i slutten av måneden. Resten får nå en velfortjent ferie, avslutter han.

Også BULs 16-åringer gjorde unna sesongens fire siste kamper denne helga. De tapte 22-30 for Ski, 21-32 for Elverum, 29-30 for Vikhammer og 20-35 for Sola. BUL endte på niendeplass i avdeling 1 med to seire og ni tap. Her var det Nøtterøy, Kolbotn, Elverum og Ski som tok seg videre til sluttspillet.