Midt under terrengrittet i sommerlige Alta kommer den populære hovedtreneren for det norske landslaget i hopp til Nordlysbyen.

Sprer inspirasjon

Østerrikeren har hatt stor suksess med det norske landslaget de siste årene og vasser i nye talenter. 5. august dukker han opp under et sponsorseminar i Alta, med kunnskaper og et engasjement, som både næringslivet og andre kan suge inspirasjon fra.

– I manges øyne er han Idretts-Norges mest spennende og suksessrike trenere, sier Kristen Albert Ellingsen i Offroad Finnmark, som synes det er yppelig å kunne tilby rittets samarbeidspartnere en slik vitaminpille.

Bredere profil

Siden testrittet i 2008 har Offroad Finnmark vært gjennom en eventyrlig vekst. Antall deltagere har økt hvert år, og det som startet med en ide om et ekstremt sykkelritt i Finnmark, har utviklet seg til noe langt mer. Besøk av hoppsjefen føyer seg inn i ønsket om en bredere profil.

– Vi mener at årets arrangement har mer form av en  sykkel- og kulturfestival, enn et spektakulært sykkelritt slik det startet. Den positive utviklingen har vært umulig uten et godt samarbeid med lokalt og regionalt næringsliv, lokale myndigheter og andre som har bidratt, påpeker Ellingsen, som dermed

Fikk drahjelp

I 2015 deltok Steinar Hoen fra Bislet Alliansen på tilsvarende arrangement. Nå har de fått ja fra en attraktiv trener som befinner seg midt i begivenhetens sentrum, innenfor toppidretten.

Kristen Albert Ellingsen forteller at de har fått drahjelp fra Håkon Nilsen i Fagtrykk, kjent for sitt brennende engasjement for hoppsporten.

– Håkon sørget for at vi fikk kontakt med Alexander Stöckl. Han var straks positiv til å besøke Finnmark under arrangementet, så det er vi veldig takknemlige for, sier Ellingsen.

FORNØYD: Kristen Albert Ellingsen i Offroad Finnmark henter Alexander Stöckl nordover i august. Foto: Odd Magne Haugen