Det er ikke nytt at de mange idrettslagene i Nordlysbyen samarbeider om store arrangementer. Alta er en arrangørby helt utenom det vanlige når det kommer til store idrettsbegivenheter, og det går knapt en helg uten at det skjer noe på sportsfronten her i byen.

Nyttig erfaring

At Alta IF og BUL er involvert når regionsmesterskapet i håndball går av stabelen er ingen overraskelse. Ildsjelene i disse to klubbene har bøttevis av erfaring når det kommer til arrangement av denne typen. Det som er litt spesielt og faktisk historisk er at «lille» Nerskogen IL bidrar når mesterskapet avvikles i Alta førstkommende helg. NIL har vokst seg til byens tredje største idrettslag på forholdsvis kort tid, men uten egne lokaler og spilleflater har de lite erfaring med å arrangere noe slikt.

– Vi synes det er fantastisk flott at Nerskogen IL hjelper til med gjennomføringen av denne håndballfesten. Det er en fin klubb med engasjerte og entusiastiske bidragsytere. Vi gleder oss veldig til dette samarbeidet, sier Mona Kvivesen, som er leder i Alta IFs håndballgruppe.

Flere ansvarsområder

Nerskogen IL har stilt med flere aldersbestemte håndballag denne sesongen. De har etter hvert fått bra med spillere i aldersgruppa 10-14 år, og det er foreldrene til disse utøverne som skal i aksjon lørdag og søndag.

– Vi har blant annet ansvaret for lagene som overnatter på skole denne helga. Vi håpet at det skulle være flere, men det er en del lag som benytter seg av hotell i stedet. Men vi skal i hvert fall ta godt vare på de som overnatter «hos oss». I tillegg skal vi bidra litt i sekretariatet, kommenterer Laila Rasmussen i Nerskogen idrettslag.

Åtte Alta-lag

Hun er kjempeglad for at Alta IF og BUL ønsker å samarbeide med «Skogen».

– Vi har mange ivrige foreldre som gjerne stiller opp på dugnad. Nerskogen er i ferd med å vokse seg stor, og da er vi avhengige av større inntekter. Dette er en perfekt jobb for oss, fastslår Rasmussen.

Regionsmesterskapet i Alta er for de som spiller i 14- og 16-årsklassene i Nord-Norge. Her møtes lagene som har gjort det best i seriespillet i landsdelen, og det skal kåres totalt fire vinnere (G14, J14, G16 og J16). Totalt 28 lag kjemper om de fire gullpokalene. BUL har fem lag med, mens Alta IF har tre lag som skal i aksjon på hjemmebane.