Svenske Årefjellsloppet avsluttet Visma ski classic i dag og Petter Eliassen var igjen med å prege løpet. Han tettet luker underveis og var offensiv.

Han måtte se seg slått av Johan Kjølstad og John Kristian Dahl de siste meterne opp til mål, men tredjeplass var mer en nok for å vinne cupen sammenlagt.

Innspurten var lagt til en 500-meter lang og tildels bratt bakke hvor løperne virkelig måtte bruke krefter. De tre første fikk en liten luke til de neste seks-sju løperne helt nede i bakken da Eliassen gikk fram i tet og økte farten. Kjølstad gikk side om side med langløpskongen og fikk til slutt noen meter. 50 meter fra målstreken kom også John Kristian Dahl opp på siden av Eliassen og klarte å presse seg foran i mål og sikre dobbeltseier til teamet.

– Jeg lå i en god posisjon før den siste bakken, men det var utrolig tøft og så vidt det gikk framover mot slutten. Men jeg er uansett fornøyd med løpet, sa Eliassen til TV2 etter løpet.

Halvveis i det 65-kilometer lange løpet fikk Eliassen trøbbel rett i forkant av en lang stigning og tapte mye til teten. Men han viste sin enorme styrke etter å ha fått orden på sakene da han uten nevneverdige problemer hentet inn lederne og fra da var med i tetgruppa til mål.

– Jeg knakk piggen på staven og måtte få den byttet før den lange bakken. Så det ble et skikkelig magadrag opp bakken, men jeg følte meg fortsatt bra da jeg var på toppen, sa den Tverrelvdalen-bosatte trønderen.

Tidligere BUL-løper Snorri Einarsson var med i tetgruppa, men måtte slippe de beste i den siste bakken. Han gikk likevel inn til en sterk åttendeplass.

Andreas Nygaard ble nummer 12, men hadde allerede før løpet sikret seg spurttrøya.