Ken Ingebrigtsen har ledet klubbens håndballherrer i en årrekke, men nå nærmer det seg slutten på hans tid som hovedtrener. Ingebrigtsen signaliserte for en måned siden at han ønsker å gi stafettpinnen videre, og Alta IF gikk ut med en jobbutlysning for å finne hans erstatter. Nå nærmer det seg en løsning.

– Vi fikk inn åtte søknader på trenerjobben, og det var godt kvalifiserte søkere. Noen skilte seg mer ut enn andre, og vi har bestemt oss for å intervjue tre av disse. Jeg vil ikke si så mye mer om de aktuelle kandidatene ettersom vi er midt inne i prosessen. Men det er tre meget kvalifiserte trenere, forteller styreleder i Alta IFs håndballgruppe, Mona Kvivesen.

– Er det søkere fra Alta eller utenfra?

– Ingen av de tre som vi skal snakke nærmere med er fra Alta. Vi skal intervjue både norske og utenlandske kandidater, og vi håper å kunne presentere en trenerløsning om kort tid. Vi jobber på spreng for å ha alt klart så fort som mulig, sier Kvivesen.

Mange baller i lufta

Alta IFs har fortsatt to seriekamper og 1. divisjonskvalifisering igjen før årets sesong er over. Ken Ingebrigtsen kommer til å lede Alta-laget i disse kampene. Den nye treneren vil ikke ta fatt på oppgaven før forberedelsene til 2016/2017-sesongen starter.

– Ken er helt klart ønsket med videre i Alta IF. Men hvilken rolle han eventuelt får er ikke avklart. Det må vi nesten ta når vi har fått på plass en ny hovedtrener, kommenterer Kvivesen, som samtidig har et ønske om en kjapp avklaring rundt trenersituasjonen på damesiden. I år er det Karina Sivertsen og Bendik Holstad som har styrt skuta.

– Vi startet opp med damelag igjen i fjor, og det vil vi gjerne fortsette med. Det er viktig for oss å gi et tilbud til damene og de unge spillerne som kommer opp. Vi håper å kunne presentere en trenerløsning også på damesiden ganske snart. Det er hektiske dager, og vi har mange baller i lufta. Men vi er sikre på at vi vil finne gode trenerløsninger til begge våre seniorlag, avslutter styrelederen.