31. januar var kommunen på branntilsyn i barnehagen. Brannvesenet avdekket fire avvik og hadde én kommentar til barnehagens brannrutiner.

Fikk ikke informasjon

I tilsynsrapporten skriver de at brukeren av bygget ikke har iverksatt rutiner som sikrer at alle som oppholder seg i bygget får tilstrekkelig informasjon om hvordan de skal unngå brann og opptre ved brann.

Dette ble også ført opp som en anmerkning under tilsynet.

Dårlig oppfølging

Videre skriver de at eieren av byggverket ikke har sørget for at bygningsdeler, installasjoner og utstyr i byggverket som skal oppdage brann eller begrense konsekvensene av brann, blir kontrollert slik at de fungerer som forutsatt.

– Det må etableres rutiner for å kontrollere utstyr som skal oppdage og varsle brann i henhold til bruks- og serviceanvisningen på det, skriver kommunen.

Mangler rutiner

Videre heter det at både eier og bruker av bygget ikke har iverksatt rutiner for å avdekke, rette opp og forebygge mangler ved det systematiske sikkerhetsarbeidet. Her påpeker brannvesenet at det systematiske sikkerhetsarbeidet skal være tilpasset byggets størrelse, kompleksitet, bruk og risiko.

– Det må opprettes rutiner for å ivareta det systematiske sikkerhetsarbeidet mellom eier og bruker av bygget, skriver kommunen.

Og:

– Risikovurderingen er ikke i samsvar med de aktiviteter og utstyr som brukes i bygget av brukeren.

Alta kommune har gitt Åsen barnehage frist til 13. mars for tilbakemelding om hvordan og når avvikene blir rettet.

Lukker avvikene

Til Altaposten sier styrer Tove Liss Hansen at en tilbakemelding til kommunen er under utarbeidelse.

– Avvikene lukkes, forsikrer Hansen.