Steinar Karlstrøm, vara til Stortinget og sentral i partiet over mange år, stiller lederplassen til disposisjon.

– Jeg har lenge signalisert at jeg ikke vil stå i veien om vi kan fornye toppledelsen i Alta Ap.  Mitt ønske har vært en ny ung, entusiastisk politiker med både visjoner og politisk teft, sier Karstrøm til Altaposten.

– Er det en ung, ambisiøs politiker med visjoner som leder Alta Ap etter årsmøtet i kveld?

– De som møter opp i kveld, inklusiv Altaposten om dere kommer, vil se om lederen i Alta Ap fortsatt heter Steinar Karlstrøm, eller om det kommer nye krefter inn.

Lang valgkamp

Han peker ut de to neste årene som avgjørende for Alta Ap – og befolkningen i Alta kommune.

– Vi må slå tilbake høyre-kreftene i samfunnet og verne om fellesskapsløsninger. Folk i nord, distriktene, må bli tatt på alvor. Folk i Alta har opplevd Frp og Høyre har lovet avlastningsvei uten bompenger, historisk satsing på veiutbygging og sykehus til Alta-regionen. Vi står nå med en NTP for de neste årene nesten uten nye prosjekt i Finnmark. Viktige Kløfta er utsatt og bypakke uten bompenger som skulle gjøre det mulig å utløse nye bolig- og næringsområder, skulle fikses av de blå-blå. Hva har skjedd? Ikke ett fornuftig ord om sykehus i regjeringserklæringen og byvei i Alta er ikke en gang på dagsorden til verken lokale eller sentrale Frp- og Høyre-politikere.

Forslag om byvei

Kommunestyrerepresentant for Ap, Lars Hapalahti, har bekreftet overfor Altaposten at han sendt inn forslag som bringe en ny bypakke inn på bordet til Alta Ap.

– Er det ikke på tide at Alta Ap tar ansvar og tar stilling til det både regionveisjef og sentrale politikere sier er en forutsetning for få statlige penger til en byvei, nemlig en pakke hvor også bompenger inngår?

– For Ap blir det viktig å få Frp og Høyre til å stå ved garantien om avlastninsvei uten bompenger. Frp og Høyre må stå ved det de har lovet.

– Så Ap vil ikke endre holdning og vil ikke åpne for bompenger?

– I Ap, som i mange parti, er det stor spenning og ulike meninger om bompenger og hvor lenge vi kan vente på avlastningsveien. Jeg vil i alle fall ikke forskuttere noe fra årsmøtet i kveld, sier Steinar Karlstrøm.