Hendelsen skjedde ifølge en fersk dom i Nordlysbaren på Scandic-hotellet i Alta natt til 6. mai i fjor.

Mannen møtte i retten og erkjente straffskyld.

I retten forklarte han at han ikke husker noe av hendelsen. Han forklarte at han erkjenner straffskyld fordi han stoler på det som vitnene forklarte om hendelsen. I retten beklaget han det hele.

Motsatte seg bortvisningen

På grunn av at mannen var overstadig beruset, ble han av en mannlig vekter bedt om å forlate stedet. 58-åringen ble flere ganger bedt om å forlate hotellet, men motsatte seg bortvisningen.

Det gikk ut over en kvinnelig vekter som var på jobb den kvelden. Da hun kom inn i baren, tok mannen grep om vekterens hals.

I retten forklarte hun at mannen holdt et hardt grep. Flere vektere kom til, og hun forklarte videre at da mannen ble ført ut av baren, holdt han fortsatt grepet om hennes hals.

Videre at 58-åringen ikke slapp taket før vekterne maktet å fjerne grepet han hadde om hennes hals. Før det hadde den kvinnelige vekteren sagt til sine kollegaer at hun ikke greide å puste.

Da han ikke roet seg, måtte han til slutt legges i gulvet og påsettes håndjern. Politiet ble deretter tilkalt, og han ble tatt hånd om av politipatruljen.

Kjørte med promille

Mannen var også tiltalt for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand 19. august i fjor i Alta. En blodprøve tatt under en time etter kjøringen, viste 1,23 promille.

Han erkjente straffskyld for dette.

Retten la i sin vurdering av straffen noe vekt på at mannen erkjente straffskyld, og beklaget sitt opptrinn i Nordlysbaren. I tillegg så retten alvorlig på mannens angrep på vekteren.

Han ble dømt til fengsel i 45 dager, fikk 25.000 kroner i bot, må tåle tap av førerretten i to år, og må betale 500 kroner i saksomkostninger.