– Jeg fikk ideen hjemme i badstua og skrev brev til Ellefsæter. Da jeg ikke hørte fra ham på to måneder, kjørte jeg hjem til ham i Nybygda i Brumunddal, forteller Johansen til Radio Alta.

Ble landeplage

Ellefsæter var i sin tid et fantastisk idrettstalent. Ikke bare tok han femmilsgull under OL i Grenoble for 50 år siden. Han ble også tildelt Egebergs ærespris og Fearnleys olympiske ærespris, pluss at han var det første norske vinneren av Vasaloppet. Han var også bare sekunder unna verdensrekord på 3000 meter hinder i starten av 1960-tallet. En svært allsidig atlet med andre ord.

Etter gullet i Grenoble, laget han låta «Alle kluter til», som snart ble en landeplage.

– Nå har vi justert litt på teksten og sunget den inn på nytt. Jeg håper dette kan bli årets OL-låt, forteller Asle Terje som selv tok EM-sølv på skøyter i 1974.

Det bobler i sjela

Asle T. er smertelege, liker å isbade, har gått både til Sydpolen, over Grønland og var raskest på ski over Finnmarksvidda. Han har også skrevet flere bøker, blant annet «Til Sydpolen – 100 år etter», da han gikk i Fridtjof Nansens fotspor, og opplevde å telte på vår sydligste pol på sin 60-årsdag 11.11.2011.

Denne gangen gir han ut CD-en «Alle kluter til – 50 år etter». Ei skive med seks låter på. Men Asle T. Johansen har også gitt ut musikk tidligere. «Fra pol til pol» kom i 2013 og inneholdt hele 17 låter.

– Det hadde jo vært veldig artig hvis den nye «Alle kluter til-låta» hadde blitt årets OL-låt. Jeg må innrømme at det hadde vært stas, forteller altaværingen som bodde mange år i blant annet Transfarelv før han flyttet til Oslo.

Tok utfordringen

Johansen forteller at Ellefsæter, som 15. februar fyller 79 år, tok utfordringen i studio på strak arm.

– Han fant raskt den klare fine stemmen og han sang så det ljomet. Vi var veldig imponert over at en mann på 78 år kunne levere så bra, forteller han.

Johansen legger også vekt på låta «Når æ blir 66» når han snakker om den nye plata.

– Jeg hadde lovet meg selv å gjøre en versjon av Wenche Myhres «Når jeg blir 66» når jeg selv ble 66. Det er ingen som kan stoppe tiden, så det ble en litt humoristisk måte å minne om det på, påpeker Johansen.