Direktør for Frydenbø Industri Øksfjord, Arne Kristian Vestre, sier de skal rekruttere stadig nye ansatte innenfor fagene motor, elektro og plate-sveis.

– Det er både sunt og viktig for oss at vi har lærlinger i bedriften, sier Vestre.

En satsing

Budskapet kommer i forbindelse med YO-messa, helt bevisst for å spre det glade budskap om hvordan det er å få lærlingplass og få seg fagbrev. I dag har selskapet 22 ansatte og skal rekruttere flere i tida som kommer. Ordrebøkene er fulle – og det er lærlingen Mathis Vik som skal presenterer bedriften ved YO-messene både i Alta og Hammerfest. Vik skal ta fagbrev i mai-juni i år og vet derfor litt om veien å gå fra videregående, via lærlingeplass til man avlegger fagprøve.

Dimensjoner

Etter at Frydenbø kom inn i selskapet ble det bygget en ny og stor slipp og hall i Øksfjord. Denne er 43 meter lang og 24 meter brev og kan slippsette båter med lenge opp til 35 meter og bredde på 16 meter. Porten på den nye hallen er 16 meter bred og den er 18 meter høy. Og dette sier noe om hvilken kapasitet den nye slippen har sammenliknet med tidligere.

Nå har selskapet ei flytekai på 72 meter og er i dialog med Loppa kommune om en utvidelse for å kunne betjene en stadig større kundekrets. I tillegg har Frydenbø kjøpt seg inn i Havøysund og satser offensivt i Finnmark.

Har kompetansen

Vestre slår fast at med ordrebøkene er fulle er det betryggende at selskapet har velferdspersonell med det kan kaller en komplett kompetanse. De ansatte behersker motoroverhalinger, ulike typer vedlikehold, konstruksjonsarbeid og mulighet for deleproduksjon der hvor man ikke har delelager, noe man har for såkalte kritiske komponenter.

– Vi har en moderne og fik maskinpark for vedlikehold, modifikasjon og reparasjon av fartøyer og de ungdommene som får lærekontrakt hos oss, de får en allsidig lærlingperiode, sier Vestre. Hans ansatte blir også fra tid til annen leid ut for å gjøre oppdrag i annen mekanisk industri eller arbeid med konstruksjon og sveis, maskinering av stål, vedlikehold og til og med inspeksjon og service på girene i vindmøller.