Sæther, som har ledet Loppa Høyre gjennom to kommunevalg og to stortingsvalg, sier han følte det riktig å gi stafettpinnen videre til en ny partileder.

Brukt mye tid

– Nå starter arbeidet fram mot valget i 2019. Jeg har brukt mye krefter på å bygge opp Loppa Høyre, og jeg vil påstå at partiet har vært et av de beste lokallagene i Finnmark Høyre blant annet innen organisasjonsutvikling de siste årene. Jeg skal fortsette som gruppeleder for Høyre i kommunestyret og får frigjort noe tid til det vervet, sier fysioterapeuten, som også gleder seg til å være mer tilstede for sine nærmeste.

– Jeg tror kjæresten min og hundene vil være fornøyde med at matfar får mer tid til dem, sier Sæther humoristisk.

Kan bli spurt

– Så nå går du for ordførervervet i 2019?

– Nei, dette betyr ikke at jeg blir ordførerkandidat i 2019. Loppa Høyre valgte nominasjonskomité under årsmøtet og skal være i rute organisatorisk for å møte prosessene fram mot kommunevalget. Blir jeg spurt av komiteen må jeg ha betenkningstid. Jeg har takket nei en gang før, i 2015, sier Sæther.

Nytt styre

Det nye styret i Loppa Høyre består av tidligere nestleder Brynjar Larsen som leder, Torill Myreng Martinsen er ny nestleder. Frank Bækken er kasserer, mens styremedlemmer er Steinar Halvorsen, Ståle Sæther og representant for Unge Høyre, Karoline Berntzen Martinsen.