Utvidelsen av Amfi er ikke gjort i en håndvending og det er mange hensyn som skal tas før Komsa eiendom kan slippe bygningsarbeiderene løs. Senteret planlegges som kjent utvidet i flere retninger, inkludert i lufta via en gangbru og under jorda.

Planadministrasjonen i Alta kommune vært steile på at det ikke kommer på tale å utvide uten å tenke estetikk og fasade. Blant annet har Komsa eiendom fått klar beskjed om at gangbrua mellom Amfi og Boreal-området må minskes betraktelig i forold til de opprinnelige planene. Hvor og hvordan man tenker å ta varer inn i Amfi er også gjenstand for diskusjon. Planadministrasjonen ønsker faste klokkeslett for varelevering, og man vil for enhver pris ikke la noen av sidene ved senteret fremstå som en bakgate.

Fasaden ut mot gågata er selvfølgelig svært viktig. Her har arkitekfirmaet AMB arkitekter tegnet inn skyvedører i glass inn til den enkelte butikk. Dette ser penere ut, og fører også til at kundene slipper å gå inn i kjøpesenteret for å komme frem til ønsket butikk. Mye glass inn til butikkene anses imidlertid ikke å bare være positivt for butikkeier.

– Det er en stor utfordring å balansere kundenes ønsker om bekvemmelighet, lys, trivsel, varme og tørre sirkulasjonsarealer, samt butikkenes behov for varesikkerhet og enkel driftsform, med våre felles ønsker om livlige og aktive offentlige gater, skriver Michael Bowe i AMB arkitekter AS, i et brev til Alta Kommune, i anledning søknad om rammetillatelse fra tiltakshaver Komsa eiendom.

Videre står det i brevet at "tiltakshaver tror at å åpne opp flere av de store forretningene med inngang fra gågaten kan slå positivt ut for begge parter".

Men det påpekes samtidig at med dagens leiekontrakter kan man ikke påtvinge endringene.

– Endringer i leieforhold kan komme av gjensidig enighet eller i forbindelse med fornyelse av leiekontrakt, sies det i brevet. Dog håper man at endringene kan utføres i løpet av de neste tre årene.

For ytterligere forskjønning av sentrum ønsker planadministrasjonen i Alta kommune å fjerne parkeringsarealet mellom Amfi og Biltema/Kiwi og heller lage en fin park eller et torg her. Parkeringsknuten tenkes løst gjennom parkeringskjeller under hele området. Kommunen er svært bevisst på at innkjøring og utkjøring til denne gigangtiske kjelleren, skal foregå på best mulig måte, både praktisk og estetisk.