Været i fjellpartiet mellom Kvænangen og Alta, hvor en 22-år gammel student er meldt savnet, er så dårlig at politiet ikke våger å ta seg ut i området.

– Vi ser ingenting og har derfor ikke mulighet for å ta oss ut i området på grunn av sikkerheten, sier operasjonsansvarlig i Finnmark politidistrikt, Lars Rune Hagen til Altaposten mandag ettermiddag.

I Eiby rett utenfor Alta står en ventende polititropp, folk fra forsvaret, samt en rekke andre letemannskaper klare til å ta seg inn til den savnende 22-åringen, som mandag morgen sendte ut nødsignal om at han trengte hjelp.

22-åringen studerer ved Arktisk reiseliv ved Universitet i Alta, men turen han er ute på nå er i privat regi. Sammen med en kamerat skulle han gå på ski fra Narvik til Alta, men kameraten forfrøs en tå og måtte avbryte turen underveis. 22-åringen gikk derfor fra Nordreisa alene.

Meteorolog ved Værvarslinga i Tromsø, Ragnhild Nordhagen, sier mandag ettermiddag til Altaposten at været dessverre ikke skal bedre seg utover kvelden og natta, heller tvert imot.

– Det er meldt om full storm utsatte steder og dette vil fortsette utover kvelden og natta. Temperaturene vil også synke mot natta. Heldigvis vil det ikke komme nevneverdig nedbør, sier meteorologen. Hun forteller at på selve Kvænangsfjellet vil temperaturen synke ned mot minus 10 natt til tirsdag. I Suolovuopmi, på andre siden av fjellet, vil temperaturen i natt gå ned til minus 7.

– Men det er vinden som gjør at kuldegradene blir langt mer effektive enn de ellers ville vært, sier hun og forklarer at minus 10 føles som minus 24 når det er vind.

Tirsdag formiddag vil vinden løye litt, før den igjen øker i styrke.

– Dessverre vil det ikke bli noen ordentlig forbedring før på onsdag. Selv om det minker i løpet av tirsdagen til sterk kuling og liten storm, er det fortsatt mye vind, sier Nordhagen.

Politiet sier til Altaposten at de forholder seg til at den savneden mannen holder seg på den posisjonen han var da han sendte ut nødsignalet.

– Vi har lagt en del planer, men vi er avhengig av bedre vær før vi kan gjøre noe, sier operasjonsansvarlig Hagen på telefon fra sentralen.

Til iFinnmark sier innsatsleder Håvard Martinsen at letemannskapet har dratt innover Eibydalen med fem scootere for å lete etter mannen.

– Vi har fått ganske nøyaktige posisjoner via nødpeileren, men vi vet ingenting om tilstanden hans, sier Martinsen til avisa.