– Det har vært en hard start på semesteret og dagen i dag har vi brukt til å samtale med studenter og ansatte ved campusen, sier instituttleder for reiseliv og nordlige studier ved Norges arktiske universitet campus Alta, Bente Haug.

Haug har 26-åringen, som er savnet mellom Kvænangen og Alta, som student ved Arctic adventure tourism og hun forteller at 26-åringen skulle begynt på skolen i dag. Hun håper og tror at det skal gå bra med studenten, selv om det er storm oppe på fjellet mellom Kvænangen og Alta mandag ettermiddag. Et varsel som ikke skal bedre seg før på tirsdag ifølge politiet, som har stasjonert seg i Eiby rett utenfor Alta, hvor de venter på bedre vær for å kunne ta seg inn i området.

– Det er nettopp slike ekstremturer vi har trent på i undervisningen, det å vurdere risiko og hvordan man skal håndtere naturen i Finnmark om vinteren, sier Haug.

26-åringen og en kamerat startet på ski fra Narvik i midten av desember med mål om å gå til Alta. Mens kameraten ifølge deres egen facebook-side for ekspedisjonen forfrøs en tå og måtte melde pass, gikk 26-åringen videre alene fra Nordreisa. Med seg hadde han fjellutstyr og to hunder. Mandag morgen sendte han selv ut nødsignal fra fjellpartiet mellom Kvænangen og Alta.

– Det er om å gjøre å holde varmen, og dersom han har gravd seg ned, lagt seg inni soveposen og tatt hundene inntil seg, så skal han klare seg lenge, mener instituttlederen.

Hun har selv undervist 26-åringen, men selv om hun betegner han som svært fjellvant, så er hun klar på alvoret i situasjonen.

– Han er en meget solid type på alle mulige måter. Men har han bedt om hjelp, så er det fordi han trenger det, sier Haug, som naturligvis håper på det beste.

– Det er et lite miljø her på skolen og mange kjenner hverandre. Vi holder oss oppdatert og håper og tror at dette skal ende godt, sier hun.