Mannen er opprørt over at ingen dukket opp etter at han forgjeves kontaktet politiet lørdag kveld. Tre svært unge ungdommer ble oppdaget rusa ved handicaptoalettet i Kunnskapsparken.

– Det var tre ungdommer, to jenter og en gutt, som kom ut fra do. Jeg forsøkte å snakke med dem, men da prøvde de å rømme. Den yngste jenta kan ikke ha vært mer enn 14-15 år, sier en ansatt i Kunnskapsparken.

RUSMIDLER: Tomme ølbokser og rester etter hasj og tobakk lå igjen etter ungdommene da de forlot det offentlige toalettet. Foto: privat

Episoden skjedde ved 19.30-tida i fellesarealene ved kinoen lørdag kveld ved 19.30-tida. Inne på do fant han tomme ølbokser, rester avdet som trolig er tobakk og hasj, samt en ziplock-pose med rester. Mannen ringte umiddelbart til politiet, mens ungdommene dro bortover mot UiT, en med hettegenseren godt over hodet. Han har sett dem før, uten at han tror de tilhører den gjengen som har herjet den siste tida.

– Jeg blir så frustrert. De var så unge, og jeg har ikke sett dem før. Her tar man dem på fersken. En time etterpå vandrer de rundt i gågata. Da var de åpenbart beruset og høymælte, de krangla og styrte, og virket både fulle og fjerne. Politiet kom aldri, sier han.

– Kan du være sikker på at det var hasj?

– Jeg er helt sikker på at det var hasj de holdt på med. Jeg har lang erfaring som dørvakt, så dette har jeg sett før. Det som er nytt, er at det er så unge ungdommer. Det har jeg ikke sett før, sier han.

RESTER: Tobakksrusk på stellebordet. Her har ungdommene holdt på med noe. Foto: privat

At de var beruset da de dro derifra, er han også sikker på.

– De var så unge. Jeg vil jo bare at man skal ta vare på ungene, derfor ringte jeg politiet. Kanskje politiet kunne ha sjekket om de faktisk var rusa og kontaktet foreldrene, tenker han.

Før la han ikke merke til at så unge ungdommer rusa seg, men nå skjer det stadig oftere.  Det har den siste måneden vært stadig mer hærverk og rus blant ungdom i Alta sentrum.

– Jeg prøvde å gjøre det rette, – å melde fra. Men posen med hasjrestene ligger fortsatt her, sier han.

Han ønsker å advare foreldre og andre om det som skjer, så man får en åpen debatt om det, at foreldre og skole engasjerer seg og at man får en bevisshet rundt det som skjer.

– For meg er det åpenbart at problematikken med narkotika har kommet helt ned på ungdomsskolen, slår han fast.

Derfor rykket de ikke ut

– Det stemmer at vi fikk melding om at det var observert tre ungdommer som virket beruset, og at det var to jenter og en gutt, sier oppdragsleder Thomas Pettersen hos politiet i Finnmark.

– ???

– Akkurat da hadde vi ikke folk tilgjengelig. Hadde vi hatt folk i aktiv tjeneste hadde vi nok rykket ut. De var opptatt på annet hold, sier han.

– Betyr det at det ikke er noen vits i å ringe politiet dersom man ser rusa 14-åringer?

– Jo. Man bør helt klart fortsette å ringe politiet om man ser veldig unge ungdommer som er beruset, sier politiet.